Kedvencek közé 2020. 3. 30. - Hétfő, 01:48 - Névnapok: Auguszta

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Új állandó kiállítás nyílt a múzeumban

2019.04.23. 15:18

Sárvár személyesen címmel nyílt meg a Nádasdy Ferenc Múzeum új helytörténeti kiállítása. Az új tárlat sajátos szemszögből, személyek élettörténetén keresztül mutatja be a város történetét, életét.

Az évszázadok az emberi élet évtizedeiből állnak össze – ez az új helytörténeti kiállítás üzenete. - Eőry Vilmos gyógyszerész-városbíró, Ernecz Ignác jegyző-várostörténetíró, Huszár Mihály apátplébános, Szíj Rezső református lelkész, Szalber András csizmadiamester, Barabás György tanító-iskolaigazgató, Gayer Endre tűzoltóparancsnok és Nógrádi Géza néprajzkutató-múzeumigazgató kalauzol végig minket Sárvár mezővárosi múltján, városfejlődésén, egyházi, gazdasági, oktatási, egyesületi, valamint kulturális életén – mondta Szibler Gábor, a kiállítás kurátora.
A kiállításon megjelent érdeklődőket Takács Zoltán Bálint igazgató és Kondora István polgármester köszöntötte. A város első embere elmondta, hogy ezekben a tárgyakban, képekben éppúgy önmagunkat keressük, mint ahogy a kis unokája a családi fotóalbumban a nagypapát, a nagymamát és a saját fotóját. A család, a város történetét is úgy ismerhetjük meg, ha újra és újra kinyitjuk a családi fotóalbumot, ha újra és újra felkeressük ezt a helytörténeti kiállítást.
A tárlatot Mayer László, a Magyar Nemzeti Levéltár Vas Megyei Levéltárának munkatársa nyitotta meg.