Kedvencek közé 2020. 4. 7. - Kedd, 21:42 - Névnapok: Herman

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Új orvosi rendelők, új orvosi ügyelet

2019.07.29. 09:59

Az egészségügyi alapellátást érintően több beruházás is zajlik jelenleg Sárváron. A Széchenyi utcában és a Várkerületen is dolgoznak a kivitelezők, új orvosi ügyelet és több háziorvosi rendelő is kialakításra kerül városunkban. 

Már állnak az új épületrész falai a Széchenyi utca 11. szám alatti ingatlanon, ahol orvosi ügyelet, háziorvosi rendelő és parkolók is kialakításra kerülnek. Az ügyelet a katolikus egyházzal lefolytatott ingatlancsere eredményeként teszi át székhelyét a Széchenyi utca 7. szám alól a 11-be. Új rendelőket kell kialakítani a Várkerületet 17/a szám alatt is, az orvosi praxisokban bekövetkezett változások miatt. A beruházások összesen mintegy 200 millió forintból valósulnak meg, melyhez az önkormányzat 80 millió Ft támogatást kapott az Emberi Erőforrások Minisztériumától – számolt be a részletekről a kivitelezés helyszínén Kondora István polgármester.

A városi alapellátás keretében a Kinizsi utcában található két orvosi rendelő, a Széchenyi utca 11. szám alatti épületben egy orvosi rendelő, ügyelet, asszisztencia, váró és pihenőszobák, valamint az udvaron parkolóhelyek is kialakításra kerülnek. A Várkerület 17/a szám alatt pedig két felnőtt orvosi és egy gyermekorvosi rendelőt alakítottak illetve alakítanak ki. Dr. Vörös Gábor háziorvos jelezte, hogy idővel az ő saját tulajdonú rendelőjét is ki kell majd váltania az önkormányzatnak, amire a tervek már készen állnak.- Az egészségügyi alapellátás kötelező önkormányzati feladat, ez Sárváron hat felnőtt háziorvosi és három gyermekorvosi körzetet jelent. Ez a mi felelősségünk, amelyet komolyan is veszünk az itt élők biztonságos ellátása érdekében. A járóbeteg - ellátással és a kórházi rehabilitációval kapcsolatban el kell mondanom, hogy azok állami fenntartásban vannak – szólt Kondora István.

A háziorvosi alapellátás fejlesztése keretében a Várkerület utca 17/a szám alatt is zajlik a kivitelezés. Itt két háziorvosi rendelőben Dr. Kiss Erika, az 1. számú felnőtt háziorvosi körzet orvosa, és Dr. Borzon Judit a 4. számú felnőtt háziorvosi körzet orvosa rendel. Az új rendelők korszerűek, akadálymentesítettek, kényelmes váróval rendelkeznek. A Várkerületen már folyamatban van egy harmadik, gyermekorvosi rendelő kialakítása is, itt rendel majd Dr. Gecse - Kálózi Patrícia gyermekorvos, aki Dr. Garami Ágnest váltja.

- A kivitelezést sajnos csak szakaszosan tudtuk megcsinálni, mert például a gondozási központ is ideiglenesen itt került elhelyezésre a saját épületének felújítása idejére. De most már jó ütemben zajlik a munka, és október közepére elkészül a harmadik rendelő is - húzta alá Kondora István.


A rendelők áthelyezésével gondoskodni kellett arról is, hogy a parkolás is biztosított legyen a Várkerületen a betegek számára, erre az egykori bölcsőde udvarát tudták felhasználni.

Kondora István polgármester tájékoztatása szerint november elejére várhatóan a Széchenyi utcai kivitelezés is elkészül, az egészségügyi alapellátás fejlesztésének köszönhetően a betegek ősztől korszerű környezetben, magasabb színvonalú ellátásban részesülhetnek.