Kedvencek közé 2020. 4. 7. - Kedd, 22:28 - Névnapok: Herman

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Új orvosi rendelőket adtak át

2019.09.15. 14:17

Új orvosi centrumot avattak a Várkerület 17/a szám alatt, ahol két felnőtt házi orvosi és egy gyermekorvosi rendelő kapott helyet. Az átadási ünnepség dr. Szalai Ferencné, a Sárvári Oratórikus Kórus karnagyának szívhez szóló énekével kezdődött, majd Erdős Katalin, az önkormányzati hivatal irodavezetője köszöntötte a vendégeket.

Kondora István polgármester ünnepi beszédében szólt arról, hogy 200 millió forintos beruházás keretében idén elkészült ez a három orvosi rendelő, a Széchenyi utcában új orvosi ügyeletet alakítanak ki, továbbá még egy orvosi rendelőt is.

Kiemelte, hogy az 1972-ben épült, hányatott sorsú épülettömb most végre elnyerte végleges funkcióját. Modern, a XXI. század követelményeinek megfelelő két felnőtt házi orvosi és egy gyermekorvosi rendelőt alakítottak ki a Várkerület 17/a szám alatt a hozzájuk tartozó parkolókkal. Az új komplexumban Dr. Kiss Erika és Dr. Borzon Judit felnőtt házi orvosok és Dr. Gecse – Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelője kapott helyet, így mintegy 5300 felnőtt és több mint 900 gyermek ellátás biztosítja a komplexum.
A 200 millió forintos beruházás keretében idén elkészült ez a három orvosi rendelő, a Széchenyi utcában új orvosi ügyeletet alakítanak ki, továbbá még egy orvosi rendelőt is. A fejlesztést Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberei erőforrások minisztere 80 millió forinttal támogatta.

Ágh Péter országgyűlési képviselő avatóbeszédében arról szólt, hogy a sárvári egy gondoskodó önkormányzat, amely a bölcsőde, az óvodák és az iskolák továbbá a gondozási központ, az orvosi rendelők felújításával a legkisebbektől a fiatalokon át az idősekig, a város minden korosztályáról gondoskodik.
- A mögöttünk lévő létesítmény több ezer sárvári polgár egészségéért akar tenni, hogy megkapják itt mindazt a segítséget, amely a gyógyulásukhoz szükséges. Sárváron kiváló orvosok dolgoznak, most azonban nagyot léptünk azon a területen is előre, hogy a rendelők, az infrastrukturális háttér is modern legyen. Aki ide jön, az azt tapasztalhatja, hogy nemcsak az orvosok, de a fenntartó önkormányzat részéről is megjelenik a gondoskodás, amelyre nagyon nagy szükség van – húzta alá Ágh Péter.
Ágh Péter országgyűlési képviselő és Kondora István polgármester az új épületben rendelő Dr. Kiss Erika valamint Dr. Borzon Judit felnőtt házi orvosok és Dr. Gecse – Kálózi Patrícia gyermekorvos közreműködésével vágta át az egészségügyi komplexum átadását jelképező szalagot.

Kondora István az avatás után elmondta még, hogy Sárvár olyan szerencsés helyzetben van, hogy mind a hat felnőtt és mindhárom gyermekorvosi körzet betöltött. Az önkormányzat folyamatosan dolgozik azon, hogy a nyugállományba készülő háziorvosok helyett fiatal szakembereket találjon.