Kedvencek közé 2020. 4. 10. - Péntek, 08:36 - Névnapok: Zsolt

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Újabb kerékpárút épül városunkban

2018.08.13. 10:04

Európai Uniós támogatásból kerül sor a kerékpáros úthálózat további fejlesztésére Sárváron. Az önkormányzat bejelentette, újabb csaknem 300 milliós támogatásban részesül a város, melyből megépülhet a Sárvár-Hegyközséget a fürdővel összekötő kerékpárút.

A Hegyközség és a város között húzódó 84150 sz. bekötőút Sárvár egyik legforgalmasabb útszakasza. Hamarosan azonban biztonságosabb körülmények között kerekezhetnek a hegyközség lakói. Kondora István polgármester bejelentette, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében 298 millió forintot nyert az önkormányzat egy kerékpárforgalmi létesítmény megépítésére.

A kerékpárút a Vadkert körút és Rákóczi út kereszteződésétől indulva a Rába hídon át vezet majd a Hegyközség irányába a Celli út és a Sótonyi utca kereszteződésig.
Az újabb kerékpárút-fejlesztéstől a polgármester a városi közlekedés minőségi javulását reméli.

A témában közös sajtótájékoztatót tartott Ágh Péter a térség országgyűlési képviselője, Máhr Tivadar alpolgármester és Kondora Bálint a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke is.

- Remélem, hogy ez a fejlesztés hozzájárul ahhoz, hogy Sárvár vonzereje a továbbiakban is növekedni tudjon, hiszen amellett, hogy ez a hegyközségiek számára előnyös fejlesztés, Sárvár turisztikai fejlődését is generálni akarja – fejezte ki örömét Ágh Péter.

Máhr Tivadar alpolgármester rámutatott, a pályázatnak köszönhetően az önkormányzat orvosolhat egy évtizedes problémát. - Ez a hiányzó láncszem abban a kerékpárforgalmi hálózatban, amit elképzeltünk magunknak. Turisztikai pályázatból valósul meg, de a legfontosabb, hogy biztonságot fog adni a hegyközségi lakók számára – hangsúlyozta az alpolgármester.

A projekt része egy komplex megyei kerékpárút-fejlesztésnek, mellyel Észak-Vas megye három gyógyhelyét: Sárvárt, Celldömölköt és Büköt szeretnék összekötni. – Egy másik pályázat keretében, de ugyanezen stratégia részeként kerül megépítésre a Sárvár-Hegyközség és Gérce közötti kerékpárút is – emlékeztetett dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke.

A támogatói döntés kézhezvétele után hozzáláttak a Sárvár-Hegyközség és Sárvárfürdő közötti nyomvonal részletes megtervezéséhez. A projekt fizikai kivitelezése, a közbeszerzés lefolytatását követően, várhatóan 2019-ben indul majd.