Kedvencek közé 2020. 6. 1. - Hétfő, 10:08 - Névnapok: Tünde

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel.: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: hirlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Újabb utca újult meg a Kertvárosban

2019.05.11. 14:50

Egy belügy- minisztériumi támogatás által újabb utca újulhat meg a Kertvárosban. A Jókai utcában az ívóvíz- és szennyvízhálózatot érintő közmű-rekonstrukciós munkálatok befejezését követően megkezdődött a burkolatfelújítás, az árkok és a kapubejárók rendbetétele.

Máhr Tivadar alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője a kivitelezővel és a műszaki ellenőrrel folytatott kooperációs megbeszélés után a helyszínen adott tájékoztatást a beruházás részleteiről. Kiemelte, hogy a felújítás a Belügyminisztérium 30 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatásával és az ezt kiegészítő önkormányzati önerővel valósulhatott meg. Továbbá elmondta, hogy a kivitelezés a kertvárosi utcákban már korábban is alkalmazott hideg remix technológiával történt.

- Az idei évben is sikerült egy lépést előre mennünk, nevezetesen a Jókai utca felújításával. A Kertvárosnak ez egy rosszabb útja volt, melyre ugyanakkor jó néhány utca rácsatlakozik. Maga a technológia nagyon jól ismert a városban, hiszen számos utcát meg tudtunk már így újítani. Itt a régi útfelületnek az anyaga bedarálásra került, és az adja az alapját az új útnak. Ez egy gyorsabb folyamat, mint a régi, hagyományos technológia – fogalmazott az alpolgármester.
Hozzátette, az út 20-30 centivel szélesedni is tudott, valamint a padka is erősebb lesz, ami reményei szerint lehetővé teszi a jövőben, hogy két autó biztonságosan elférjen egymás mellett.

A közmű-rekonstrukciós, valamint a burkolatfelújítási munkálatok a Jókai utcában forgalomkorlátozás mellett zajlottak. A kivitelezés utolsó mozzanataként a kapubejárók és az árkok is megújulnak. Máhr Tivadar addig is a lakosok és a közlekedők további türelmét kérte. Mint mondta, bízik benne, hogy a megújuló út mindenki megelégedésére fog szolgálni.