Kedvencek közé 2020. 4. 10. - Péntek, 07:57 - Névnapok: Zsolt

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Újdonságokkal jelentkezik idén a Nádasdy Történelmi Fesztivál

2019.06.16. 11:28

Több mint kétszáz hagyományőrző vitéz a várostromnál, koncertek, borbazár, számos kísérőrendezvény és újdonság teszi izgalmassá a július 12–14. között Sárváron megrendezendő XI. Nádasdy Történelmi Fesztivált – hallhattuk az esemény programismertető sajtótájékoztatóján.

A Nádasdy Történelmi Fesztivált július 12-e és 14-e között rendezi meg a Nádasdy Történelmi és Hagyományőrző Egyesület. A programismertető sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a rendezvény fő vonalát most is az ostromjáték és a hagyományőrző csoportok bemutatói adják. Nádasdy Borbazár, kézműves vásár, gyermekprogramok, Élő – sakk, Kincskereső – játék és sok egyéb program is várja majd a fesztivállátogatókat. A fellépők között lesz a Budapest Bár, az Esti Kornél és a Bagossy Brothers Company is.

– A Nádasdy Történelmi Fesztivál mára nemcsak a város, a megye, hanem a régió egyik meghatározó rendezvényévé vált – mondta Kondora István polgármester.

A fesztivál programjait Szabó Krisztián, Takács Viktor és Németh Szabolcs főszervezők sorolták. Újdonság, hogy az ostromjátékot idén már lelátóról is nézheti a közönség.

A felvezető programok sorában lesz halfogó verseny és a várbástyában tartott Báthory-lakoma. A Nádasdy Ételmustra során idén Vas megye ételét kell elkészíteni. A Vas Megyei Turizmus Szövetség a győztes ételnek és elkészítőinek bemutatkozási lehetőséget ad, szólt az együttműködésről dr. Kondora Bálint, a szövetség elnöke. A fesztivál partnere lesz idén a Vas Megyei Vadászkamara – ismertette Gagyi István elnök.

A fesztivál bora a burgenlandi Jozef Tesch 2012-es évjáratú kékfrankosa lett, amelyet a borversenyen csaknem százötven tételből választottunk ki – jelentette be Wawrzsák László, a zsűri elnöke.

A fesztivál borbazárának újdonsága lesz, hogy újrahasznosított anyagból készült fröccsöspoharakkal is várják az érdeklődőket.