Kedvencek közé 2020. 6. 3. - Szerda, 08:31 - Névnapok: Klotild

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel.: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: hirlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Uniós Fejlesztések Nyílt Napja

2018.03.20. 18:53

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben tartották az Uniós Fejlesztések Nyílt Napját.

– 212 milliárd forint európai uniós fejlesztési forrás érkezett Vas megyébe a 2014-2020-ig tartó fejlesztési időszakban eddig, amiből több mint hatszázötven támogatott projekt valósulhatott meg – számolt be Ágh Péter országgyűlési képviselő, megyei fejlesztéseket koordináló miniszteri biztos a térségben uniós támogatással létrejött beruházásokról a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben tartott Uniós Fejlesztések Nyílt Napjának harmadik állomásán.

Az ország hét régiójának egy-egy közkedvelt gyógyfürdőjében szervezett eseménnyel hívja fel a figyelmet a Miniszterelnökség a több tízezer uniós támogatásból megvalósult fejlesztésre, az EU-s fejlesztési programok eredményeire.

– Az elmúlt 15 évben, a Sárvárfürdő megnyitása óta a település felkerült az európai idegenforgalmi térképekre. A turizmus és a gazdaság területén történt hatalmas fejlesztések mellett azonban arra törekedtünk mindvégig, hogy az itt lakók is egy minőségi városban élhessenek. Ezt segítették elő a Sárvárra érkezett uniós támogatások is – szólt Kondora István polgármester. Így újulhatott meg a vasútállomás környéke, az óvodák és a bölcsőde, a gondozási központ, és a Nádasdy-várral szemben található Hild-park.

– A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő az egyik mintapéldája annak hazánkban, hogy miként kell hasznosítani az állami és az uniós támogatásokat – hangsúlyozta Vojtkó Tibor, a fürdő ügyvezető igazgatója. A Sárvárfürdőn a nap során a közönség tíz helyszínen tehetett időutazást a fürdők világában. A vendégek családi programokon és bemutatókon vehettek részt, volt Óriás Játékpark, Vízi Játékok Oázisa és meglátogathatták az Europe Direct Tájékoztató Központot is.