Kedvencek közé 2020. 6. 3. - Szerda, 07:11 - Névnapok: Klotild

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel.: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: hirlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Ünnepeljünk együtt adventet a Posta téren

2019.12.02. 08:31

Nagy lelkesedéssel és szívvel – lélekkel szervezi évről évre a Sárvári Advent rendezvénysorozatát a sárvári önkormányzat, a Nádasdy Kulturális Központ és a Sárvári TDM a Posta téren, amelynek programjait közös sajtótájékoztatón ismertették.

- Fellobbant a város adventi koszorúján az első gyertyaláng. Bízom abban, hogy sárváriak nagycsaládja idén is együtt ünnepel majd hétről – hétre a Posta téren – mondta Dr. Máhr Tivadar alpolgármester.

December 22-ig tart a Sárvári Advent rendezvénysorozata. – Hallhatja a közönség többek között a 100 Folk Celsiust, a Roy és Ádám Triót, az új Bojtorján zenekart, a Road együttest, Péter Szabó Szilviát, a Fonográf Emlékzenekart és Wolf Katit is – sorolta a fellépőket Takács Zoltán Bálint, a Nádasdy Kulturális Központ igazgatója.

Molnár Andrea múzeumpedagógus azt emelte ki, hogy a Sárvári Advent programjai nem jöhettek volna létre a helyi civil szervezetek, közösségek nélkül, akik évről évre nagy lelkesedéssel lépnek fel a Posta téren.

Az első gyertyát a Sárvári Nagycsaládosok Egyesülete gyújtotta meg, a másodikat a Nádasdy Bandérium, harmadikat a Ma’ mint ’Ti Színjátszó Csoport, a negyediket pedig a Sárvári Mentőállomás dolgozói gyújtják majd meg.

A Nádasdy Kulturális Központ az idei évben egy jótékonysági akciót is szervez- - Felújítjuk a cipősdoboz akciót, az adományozóktól egy cipős doboznyi ajándékot várunk, amelyet nálunk és bármelyik önkormányzati intézményben is leadhatnak december 15-ig, csak azt kérjük, hogy ne zárják le. A Kolping szolgálattal, a Nagycsaládosok egyesületével és a Sárvári Karitásszal együttműködve juttatjuk el a rászoruló családokhoz az ajándékokat - tudtuk meg Takács–Reichardt Gabriella muzeológustól.

Az adventi vásárt most már hatodik alkalommal szervezte meg a Sárvári TDM a Posta téren. Haller Ferenc ügyvezető igazgató kiemelte, hogy idén is számos kézműves termékkel, és különleges gasztronómia kínálattal várják a sárváriakat.

- Tudjuk is, emlékszünk is rá, milyen volt a tavalyi, mégis úgy gondolunk advent idejére, mint gyermekkorunkban. Reménnyel és várakozással: „hogy beköszönt az ünnep”. Mert advent előkészíti, fényeivel megvilágítja, megerősíti és képessé teszi az embert az ünnep fogadására, átélésére, megértésére - mondta dr. Szijártó Valéria címzetes főjegyző.

Sárvár város önkormányzata, a Nádasdy Kulturális Központ és a Sárvári TDM meghívását Szabó Zoltán társadalmi megbízatású alpolgármester – jelölt tolmácsolta a Sárvári Advent rendezvényeire. - Gyönyörű környezetben, színvonalas műsorokkal szeretnénk felejthetetlenné tenni a várakozás időszakát – mondta Szabó Zoltán.