Kedvencek közé 2020. 6. 3. - Szerda, 08:46 - Névnapok: Klotild

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel.: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: hirlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Ütemterv szerint halad a Zene Háza építése

2018.11.14. 09:58

A város 50 éves születésnapja kapcsán épülő beruházás közül egyre több nyeri el végső formáját, hogy évtizedekre meghatározza a település új arculatát. Ezek közül az egyik a Koncz János Alapfokú Művészeti Iskola udvarában álló új kulturális és közösségi tér, a Zene Háza.

Ez az első megvalósuló beruházás, amely a Vas megyei Önkormányzat közel kétmilliárd forintos turisztikai célú fejlesztési keretéből nyert támogatást. A 330 millió forintos összköltségű projekt mintegy kétharmadát a településfejlesztési operatív program támogatása és a városi önkormányzat önrésze biztosítja.

Ütemterv szerint halad a kivitelezés, alig fél év alatt elkészült az épület szerkezete, és külső szigetelése. Jelenleg a belsőépítészeti munkák zajlanak, derült ki a munkaterület bejárásakor. – A ház a legújabb építészeti trendek és követelmények mentén épül. A kivitelezés jól halad, a beruházás várhatóan jövő januárban készül el – hangsúlyozta Máhr Tivadar alpolgármester.
Az arborétum közvetlen szomszédságában emelkedő Zene Háza minden igényt kielégítő fény- és hangtechnikával felszerelt terme alkalmas lesz élő koncertek tartására. Továbbá szolgálja a művészeti iskolát és hátteret ad a kistérség kulturális – főként zenei – kínálatának a bemutatásához. Turisztikai attrakcióként pedig kiállító termek és kávézó is helyet kap a különböző rendezvényeknek egész éven át teret biztosító épületben.
Az ősz folyamán elkészültek a belső kivitelezési munkálatok és az épület homlokzati burkolata is körvonalazódott. A zeneiskola klasszicista épülete mellé került egy 21. századi épület, ami kiegészíti majd egymást. – Az egyik épületben folyik a jövő nemzedékeinek a nevelése, a másikban pedig az élő koncertek, a tudás bemutatása olyan környezetben, amelyről álmodni sem mertünk – mondta Szélesi Attila, az alapfokú művészeti iskola igazgatója.
– Ez a koncertterem nem nagyzenekari hangversenyek tartására jött létre elsősorban, a városi koncertfúvószenekar majd az új sport és kulturális központban tartja a fellépéseit, viszont ez a terem próbateremnek tökéletes – teszi hozzá Szélesi Attila, aki a fúvószenekar karmestere is. A zeneházában kisebb, bensőségesebb hangulatú kamarakoncertek lesznek és egyéb rendezvények, köztük színházi előadások. A távlati cél, hogy bérletsorozatotokkal megteremtsék Sárvár új művelődési élménypontjának törzsközönségét.