Kedvencek közé 2020. 4. 7. - Kedd, 22:01 - Névnapok: Herman

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Végéhez közeledik a Gárdonyi iskola felújítása

2019.05.17. 07:31

Hamarosan befejeződik a sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskola 240 millió forintos felújítása. Az iskolaépület infrastrukturális korszerűsítése egy Európai Uniós pályázatnak és az önkormányzat 138 milliós saját forrásának köszönhetően valósulhat meg.

– Heti rendszerességgel tartunk a beruházásainknál műszaki egyeztetéseket, különben a sok egymás mellett futó projekt mindegyikére nem jutna elég figyelem. A Gárdonyi iskolánál örömmel jelenthetjük, hogy pár héten belül elkészül a teljes kivitelezés. Szó szerint az utolsó simítások vannak hátra, hisz a homlokzati hőszigetelés most kap vakolatot. Ezzel elmondható lesz, a katolikus iskola kétmilliárdos bővítésének befejezése után, hogy a város iskolarendszere 21. századi körülményeket biztosít Sárvár diákjainak – összegezte a látottakat Máhr Tivadar alpolgármester.

A tetőszerkezetre száznyolc napelemet helyeztek el, az épület külső hőszigetelést kapott, továbbá hőszivattyús fűtési rendszert alakítottak ki és lecserélték az intézmény kétszáz radiátorát. Emellett sor kerül a nyílászárók cseréjére és a padlásszint szigetelésére. Ezen túl a világításrendszert is modernizálták, az új berendezéseknek alig harmada a korábbi fogyasztásnak.

– Az új tanévre teljesen megújult iskolájukba jöhetnek a gyerekek. Ez még vonzóbbá tett bennünket, hisz a beiratkozás után ősszel három első osztály indíthatunk. Örökös ökoiskola vagyunk, környezetbarát törekvéseinket ezek a fejlesztések is segítik. Környezetvédelmi napunkon a tanulók az iskola működéséről készítettek prezentációkat, ezekben már visszaköszönnek azok az itt is alkalmazott takarékos megoldások, amelyek bizonyítják, hogy ők megértették az energiatakarékosság fontosságát – számolt be Németh Ernő iskolaigazgató.

Az iskola a külső megszépülésén túl oktatási újdonságokkal is készül az őszi tanévkezdésre. Az első osztályban bevezetik az emelt óraszámú angol tanítást, az eddigi egy helyett heti három órában fogják oktatni az angol nyelvet. Felmenő rendszerben pedig folytatódik a három éve kezdett készségfejlesztő sakkpalota program. A Polgár Judit olimpiai bajnok, nemzetközi sakknagymester által a sakkot, mint oktatási eszközt alkalmazva úttörő szerepet vállalt a gyermekek kognitív készségeinek fejlesztésében.