Kedvencek közé 2020. 7. 14. - Kedd, 16:23 - Névnapok: &Őrs

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel.: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: hirlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

500 millió forintot nyert az önkormányzat a Csónakázó-tó fejlesztésére

2020.06.18. 09:39

500 millió forintot nyert a sárvári önkormányzat a kerékpáros turizmus fejlesztésére a Csónakázó-tó melletti szabadidő- és pihenőparkban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében. A projektben összesen 1574 m kerékpárforgalmi létesítmény valósulhat meg, gyermekbarát elemként pedig teljesen megújulhat a szabadidő parkban található városi játszótér.

Térfigyelő kamerákat, új padokat, kültéri asztalokat is kihelyeznek a Csónakázó-tó mellé. A köztisztaság fenntartását hulladékgyűjtők kihelyezésével biztosítják. A környezet még szebbé tétele érdekében parkosításra, díszfák és cserjék ültetésére kerül sor.
A kerékpárút a Vadkert körút és a sárvári Horgász-tó észak-nyugati szegletéből indulva, a Horgász- tó és a Gyöngyös műcsatorna töltésén halad a Tizenháromváros utcáig, majd onnan a Csónakázó-tó irányába folytatódik. Az Alkotmány utca előtt elfordulva déli irányba továbbhaladva a Csónakázó tavak között festői tájon vezet keresztül, majd a Spirit szálloda mellett csatlakozik a meglevő Vadkert körúti kerékpárúthoz.
A projekt a Vas Megyei Önkormányzattal konzorciumi formában valósul meg.