Kedvencek közé 2020. 4. 10. - Péntek, 13:19 - Névnapok: Zsolt

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

50 éves a Barabás iskola

2018.09.10. 18:05

Az idei városi tanévnyitó egyúttal a Barabás György Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola fennállásának 50. évfordulójának is az ünnepe volt. A Sárvárral egyidős intézmény emlékévének indítását a Nádasdy-vár udvarán tartották az iskola egykori és mai diákjainak közreműködésével.

Az ünnepi tanévnyitón Lakatné Mester Éva intézményvezető mellett beszédet mondott Rettegi Attila, a Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrum főigazgatója és Kondora István, Sárvár polgármestere.
A sárvári oktatási intézmény tantestületét 1968-ban alakították meg, a pedagógusok 1969-ben kezdték meg a munkát a jelenleg is az iskolának helyet adó épületben. Emellett még két további évszámra is megemlékezik az iskola: 35 éve, 1982-ben kezdődött el a szakközépiskolai oktatás, 135 éve pedig 1884-ben kezdődött a tanoncoktatás a településen.
A Barabás György Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola az intézmény 50 éves jubileumára iskolazászlót is készíttetett, amelyet most mutattak be a diákoknak és a tanároknak.
– A térség számára fontos küldetése a Barabás iskolának, hogy a szakképzési centrum egyetlen intézményeként a műszaki oktatás a meghatározó és a Sárváron működő legnagyobb foglalkoztatók, a multinacionális cégek számára képeznek szakembereket nemcsak a fiatalok, hanem a felnőttek körében is – hangsúlyozta Rettegi Attila főigazgató.
– Az iskolafenntartói szerepek változtak, a sárvári önkormányzat azonban továbbra is jó gazdaként figyeli és segíti a település oktatási intézményeit az épületek karbantartásától a jól teljesítő pedagógusok elismeréséig. Ám ezeken túl a legfontosabb, hogy azok a gyerekek, akik most kerülnek be az iskolába, felkészülhessenek egy olyan világra, ahol munkavállalóként esetleg pályafutásuk során többször is szakmát tudjanak majd váltani – szólt az évnyitón Kondora István polgármester.
– Az iskola öt évtizedes történetének az az alapvető tapasztalása, hogy mindig készen álltunk a változásra és megfeleltünk az új követelményeknek. Olyan tanári kar és vezetés állt mindig az intézmény élén, amelyek meg tudták valósítani az elvárásokat. A helyi ipar és a szolgáltatások igényeinek megfelelve szaktudást és műveltséget adni a diákoknak – foglalta össze a Barabás iskola küldetését Lakatné Mester Éva igazgató.
Az ünnepi évnyitó nemcsak a tanév, hanem az intézmény jubileumi évének is a kezdetét jelentette, aminek folyamán számos programot rendeznek.