Kedvencek közé 2020. 4. 2. - Csütörtök, 11:01 - Névnapok: Áron

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

A sárvári önkormányzat segítséget nyújt az időseknek a veszélyhelyzetben

2020.03.14. 23:10

Kondora István polgármester újabb közleményben tájékoztatta a lakosságot a távoktatásról, a bölcsőde és az óvodák működéséről, az időseknek nyújtandó önkormányzati segítségről. 

Tisztelt Sárváriak!

A Kormány és az operatív törzs intézkedéseire tekintettel, március 16-tól a sárvári általános és középiskolákban is az oktató-nevelő munka tantermen kívüli, digitális munkarendben került megszervezésre.

Fontos, hogy a bölcsődei és az óvodai ellátás - további intézkedésig - még folytatódik Sárváron, amennyiben jelentősen lecsökken a gyermekek létszáma, akkor újabb döntést fogunk hozni ebben az ügyben.

Nyomatékosan kérem, hogy akik külföldön jártak, különösen a veszélyeztetett országokban, azok vonuljanak önkéntes karanténba, ha erre munkajogi, illetve fizikai lehetőségük van, hiszen ezzel a járvány megállítását is elősegítik. Ezt külön megköszönöm a felnőtteknek!


A koronavírus járvány egyre jobban eléri hazánkat, és legveszélyeztetettebbek az idősek, ezért a sárvári önkormányzat úgy döntött, hogy a Sárvári Gondozási és Gyermekjóléti Központ munkatársainak segítségével megszervezi az idősek gyógyszereinek és alapélelmiszereinek hazaszállítását. Hétfőtől péntekig 8-tól 16 óráig a 06 95 320-149-es vagy a 06 30 997 0638-as telefonszámokon jelezhetik az idősek, ha gyógyszereik illetve alapélelmiszereik hazaszállítását kérik. A jelzést követően a gondozónő felkeresi az idős embert az otthonában, ott a bevásárláshoz szükséges pénzt és listát átveszi tőle, majd az idős otthonába szállítja a kért gyógyszereket és alapélelmiszereket.

Figyeljünk az idősekre, segítsünk nekik ezekben a nehéz időkben! Kérem a türelmüket és az együttműködésüket is!

Sárvár, 2020. március 14.

Kondora István
polgármester