Kedvencek közé 2020. 6. 4. - Csütörtök, 14:25 - Névnapok: Bulcsú

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel.: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: hirlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Adományszámlát nyitott, szájmaszkokat rendelt az önkormányzat

2020.03.27. 14:00

Újabb egy hét telt el a koronavírus–járvány elleni védekezés időszakából. Kondora István polgármester foglalta össze az elmúlt hét intézkedéseit. Szólt a kijárási korlátozásról és arról is, hogy a sárvári önkormányzat is rendelt szájmaszkokat a lakosságnak és az egészségügyi dolgozóknak, amelyek hamarosan meg is érkeznek a városba.

Tisztelt Sárváriak!

Ma 2020. március 27-e, péntek van, és éppen a mai reggelen kaptam meg a kormánynak azt a határozatát, amelyben kijárási korlátozásokat vezetnek be az ország egész területére a fertőzés további korlátozására, megállítására. Amelynek a rövid lényege az, hogy a 65 év felettiek mindennap 9 és 12 óra között mehetnek négy helyre, pontosan: gyógyszertárba vagy drogériába, illetve piacra vagy élelmiszerboltokba. Aki 65 év alatti, az pedig a délutáni órákban mehet ezekre a helyekre.

Én úgy gondolom, hogy nekünk fegyelmezetten be kell tartani ezeket a szabályokat, ezért úgy intézkedtem, hogy a korábban bezárt sárvári piac élelmiszer piaci részét a hétfői naptól megpróbáljuk újra megnyitni. Van körülbelül 20 - 22 olyan árusítónk, akik esetleg vállalják ennek az ódiumát. Tojást, mézet, húsárut, kolbászt, sonkát be lehet szerezni, tehát kérem szépen, ha lehetőségük van erre, akkor nézzék meg az aréna mellett, és vegyék igénybe ezt a szolgáltatást.
A másik nagyon fontos intézkedésünk, hogy a védekezés segítségére egy önálló alszámlát nyitottunk az OTP Sárvári Fiókjában „Védekezés COVID -19” néven. Kérem, hogy pénzügyi adományaikat erre az alszámlára szíveskedjenek befizetni, amelyet nagyon megköszönünk, amelynek a felhasználása teljesen nyilvános és szakszerű lesz.
A következő kérdésekben lehet ezeket a forrásokat felhasználni: a háziorvosok munkájának segítsége, elsősorban a fertőtlenítőszerek, maszkok, esetleg egyéb védekezőeszközök beszerzésére, a szociális gondozóház munkájának támogatása, itt is elsősorban a védekezéssel kapcsolatos felszerelések illetve az ételkihordás segítsége ügyében, valamint amennyiben erre szükség van, a sárvári mentőállomás munkájának támogatására. Köszönjük a támogatásukat, köszönjük a segítségüket!

Ezen alkalommal ragadom meg, hogy az egészségügyben dolgozó minden egyes kollégát, orvosokat, asszisztenseket, támogatókat külön köszöntsem, és megköszönjem azt a munkát, amit végeznek. Ugyanígy a gondozási központ munkatársai vagy az élelmiszerboltokban, drogériákban dolgozóknak a munkáját megköszönjem, mert hiszen most emberfeletti munkát kell végezniük.

Amint Önök is tudják, a kijárási korlátozás tekintetében még egyszer kérem az együttműködésüket, és kérem a fegyelmezettségüket, ugyanúgy, ahogy eddig ez megtörtént.

Még egy információt szeretnék Önökkel megosztani, néhány héttel ezelőtt már meg rendeltünk szájmaszkokat a sárvári polgárok részére. Ezeket a szájmaszkokat azonban - ahogy a kormány is bejelentette - a mai szabadpiaci rablás keretében lehet csak megszerezni. Tehát amikor megérkeztek Sárvárra ezek a maszkok, intézkedni fogok arról, hogy eljussanak a sárváriakhoz is!

Köszönöm a figyelmüket! Köszönöm a türelmüket, és kérem az együttműködésüket! Kérem, maradjunk otthon!

Sárvár, 2020.03.27

Kondora István
Sárvár polgármestere