Kedvencek közé 2020. 8. 4. - Kedd, 12:39 - Névnapok: Domonkos

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel.: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: hirlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Átadták a hegyközségi kerékpárutat

2020.07.20. 10:10

Szombaton délelőtt adták át a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében nyert 298 millió forintos pályázati támogatásból megvalósult hegyközségi kerékpárutat. Az új kerékpárút még tavaly ősszel készült el, de most került átadásra.

Az új utat Ágh Péter országgyűlési képviselő, dr. Kondora Bálint a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, Kondora István polgármester és Varga Jenő, a terület önkormányzati képviselője adta át a kerékpározóknak. Az avatáson közreműködött Bejcziné Németh Tünde zongárán és Takács Levente, a Koncz János Alapfokú Művészeti Iskola növendéke. Az új utat a szakadó eső ellenére a Sárvári Kerékpár Egylet tagjai avatták fel.
A kerékpárforgalmi létesítmény a Vadkert körút és Rákóczi út felőli útcsatlakozásától indulva a Rába hídon át vezet a Hegyközség irányába, keresztezve a Sótonyi utat, majd a Celli útnál ér véget. Az így kialakításra kerülő kerékpárforgalmi létesítmény csatlakozik a Vadkert körúton meglévő kerékpárúthoz és összeköttetést jelent a 84-es főúton már kiépített Sárvár-Gérce közötti kerékpárút irányába.
- A biztonságos kerékpárút kialakításának ötlete már évekkel ezelőtt, a hegyközségi fejlesztésekről szóló egyeztetések során felmerült - hangsúlyozta Ágh Péter országgyűlési képviselő.
- A kerékpárút létjogosultságát bizonyítja, hogy nagyon sokan használják - tette hozzá.

A hegyközségi fejlesztéssel a várost érintő kerékpárú-hálózat újabb szakasszal bővült. Sárvár és térsége kerékpárút hálózata megyei szinten is meghatározó. - A beruházás közlekedésbiztonsági szempontból is fontos és még szorosabbra fűzi Sárvár és a hegyközségi városrész kapcsolatát - emelte ki Kondora István polgármester.
Varga Jenő, a terület önkormányzati képviselője köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy az új híd azt is jelzi, hogy a Hegyközség Sárvár szerves része.