Kedvencek közé 2020. 7. 14. - Kedd, 15:13 - Névnapok: &Őrs

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel.: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: hirlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Futókör létesül a Csónakázó-tónál

2020.05.28. 08:34

Újabb pályázatot nyert Sárvár! Az Országos Futópálya-építési Program keretében egy, a Csónakázó-tó területén létesítendő 1022 méteres futókör építésére nyert közel 45 millió forint támogatást hazai forrásból a sárvári önkormányzat. Az önrésszel együtt egy közel 130 millió forintos beruházást valósít meg a város a Csónakázó–tónál.

- Az elmúlt hetek, hónapok, a kijárási korlátozások rámutattak arra, hogy mekkora értéke van a szabadban való mozgásnak. A sárvári futókör ehhez fog igazan minőségi körülményeket biztositani, amely mind a város polgárainak, mind az ide látogatóknak hasznos lehet. A turizmus újraindulásával továbbra is célunk, hogy Sárvár mindenkinek élményeket nyújthasson, ennek egyik újabb eleme lesz a létesítmény. Köszönjük Révész Máriusz, a Miniszterelnöki Kabinetiroda aktív Magyarországért felelős kormánybiztosa, a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége támogatását! – mondta Ágh Péter országgyűlési képviselő.

A Csónakázó – tórendszer Spirit Hotel felőli tava körül valósul meg az 1,2 méter széles és 1022 méteres műanyagborítású futókör. Kiegészítő beruházásként utat és közvilágítást épít a területen a sárvári önkormányzat, kamerarendszert helyeznek itt el, valamint ivókutat és padokat is, hogy valóban minőségi kikapcsolódást nyújtson a sportolni vágyóknak.
Dr. Máhr Tivadar alpolgármester maga is rendszeresen fut, a Mozdulj Sárvár! egészséges életmódot népszerűsítő mozgalom elindítója, így nagyon örült annak, hogy Sárvárnak is lehet egy műanyagborítású futóköre.
- A Mozdulj Sárvár! mozgalmat tekintve talán ez a legjobb hír az elmúlt éveket tekintve, a futópálya nagyon fontos a sportolók és a sportolni vágyók számára, amely a város egyik legszebb területén, a sport és rekreációs övezet szívében tud megvalósulni. A sikert jónéhány hónapos munka előzte meg, és külön köszönet illeti Ágh Péter országgyűlési képviselő urat, hogy elnyerhettük ezt a közel 45 millió forintos támogatást. Az önkormányzati önerővel együtt egy közel 130 millió forintos projektet tudunk a Csónakázó -tónál kivitelezni. Egy olyan álmot valósítunk meg, amely nemcsak egy futópályát jelent, de utat, padokat, kamerarendszert, ivókutat is. Bízom abban, hogy ez a beruházás hozzájárul a „sárvári jólléthez”, hiszen gyönyörű természeti környezetben sportolhatnak majd a sárváriak, a turisták számára pedig egy újabb attrakciót jelenthet – mondta Dr. Máhr Tivadar.

Kondora István polgármester kiemelte, hogy Sárvár városvezetése bízik abban, hogy a Csónakázó–tó területének fejlesztését célzó további, elbírálásra váró pályázatok is sikeresek lesznek, és elkezdődhet a tó és környéke komplex fejlesztése, amelyre hosszú évek óta készen állnak a város tervei.