Kedvencek közé 2020. 5. 28. - Csütörtök, 00:06 - Névnapok: Emil, Csanád

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel.: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: hirlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Hétköznap és hétvégén is látogatható a sárvári arborétum!

2020.05.05. 13:11

A koronavírus–járvány elleni védekezés új szakaszába lépett május 4-én, könnyítéseket vezettek be vidéken, ezért döntött úgy a Sárvári Arborétum vezetősége, hogy a parkot most már teljes látogatási időben megnyitja az érdeklődők előtt.

Teljes pompájában látható jelenleg az arborétum, ahol most zajlik az azáleák, ismertebb nevükön a rododendronok virágzása!
A Nádasdy-vár szomszédságában helyezkedik el a 9,2 hektár területű arborétum, ami országos jelentőségű védett természeti terület. A kert növényanyagát és tájképét tekintve alapvetően két részre osztható. Az egyik, az egykori ártéri keményfás ligeterdő maradvány, amely ma a város közepén ad képet az urbanizáció előtti állapotokról. Itt 300 éves ősi kocsányos tölgyek, magas kőrisek és szálanként megmaradt, de jobbára csak fiatalabb mezei szil példányok uralják a területet, körülölelve a mintegy egy hektáros halastavat.
Az arborétum másik része a hagyományos értelemben vett arborétum, ahol a 200 évvel ezelőtt megkezdett angolpark alapjain alakult ki a mai összkép.
Az arborétumban jelenleg mintegy 300 fa- és cserjefaj, -fajta található.

Az arborétum hétvégén és hétköznapokon is 9-től 19 óráig látogatható.


További információk a Sárvári Arborétumról