Kedvencek közé 2020. 4. 2. - Csütörtök, 11:17 - Névnapok: Áron

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Így érinti a veszélyhelyzet a sárvári intézményeket, rendezvényeket

2020.03.12. 09:58

A Magyar Kormány az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki 2020. március 11-én 15 órától. Ez a sárvári intézményeket és a tervezett rendezvényeket is érinti.

1.) A Sárvár Aréna Facebook oldalán tájékoztat: felelős közösségi intézményként a koronavírus járvány terjedésével szembeni védekezés céljából a Sárvár Aréna a következő intézkedéseket hozza:
- a közösségi tereink fertőtlenítő szerekkel történő takarításának gyakoriságát már két héttel ezelőtt fokoztuk
- a közönség által is használt mellékhelyiségeinket fertőtlenítő hatású szappannal töltöttük fel
- a nagy forgalmú bejáratainkhoz fertőtlenítő géleket/spray-ket helyeztünk el, amelyet a vendégeink szabadon használhatnak.
A Kormányzati intézkedésekkel összhangban az Aréna működésével kapcsolatban az alábbi változásokat vezetjük be a mai naptól:
- a Kabos László Filmszínház 2020. március 12-e csütörtöktől szünetelteti működését, a meghirdetett előadások kivétel nélkül elmaradnak; további információt ezzel kapcsolatban az info@sarvararena.hu email címen, illetve a 0670/307-0906-os telefonszámon kaphatnak az érdeklődők
- az Arénában megrendezendő nyilvános sporteseményeket zárt kapuk mögött rendezzük meg, azokra nézőket beengedni nem fogunk, különösen igaz ez a Sárvárfürdő Kinizsi női NB II-es kézilabdamérkőzéseire, köztük a most szombaton megrendezendő bajnoki fordulóra. A mérkőzésről a Sárvári Televízió felvételt készít, és megtekinthető lesz a városi tv-ben a meccs.
A vasárnapi piac Sárváron a nemzeti ünnep miatt elmarad, de hétfőn megtartják a piacot a Sárvár Aréna mellett.
Az Aréna egyéb szolgáltatásai zavartalanul üzemelnek tovább.
Kérünk mindenkit, hogy amennyiben betegség legkisebb jeleit érzékeli magán, legyen kedves az Aréna szolgáltatásainak használatát szüneteltetni, ezzel is segítve a koronavírus elleni védekezést és természetesen forduljon haladéktalanul orvoshoz.
Egyúttal tájékoztatjuk Önöket arról is, hogy koronavírus terjedési intenzitásától függően és a vendégeink biztonsága érdekében elképzelhető, hogy további korlátozások bevezetésére kerülhet sor.

2.) A Nádasdy Kulturális Központ, a városi könyvtár és a Nádasdy Ferenc Múzeum továbbra is várja a látogatókat, zavartalanul, a nyitvatartási rendjük szerint üzemelnek.
A március 14-i és 15-i programok kivételével a sarvarvar.hu weboldal programajánlójában szereplő rendezvényeket megtartják, mivel ezek 100 fő alatti beltéri programok.

3.) A ZeneHáza is Facebook oldalán tájékoztatja a látogatóit: a Kormányzati intézkedésekkel összhangban a ZeneHáza tavaszi bérletének soron következő teltházas előadása 2020. 03. 21-én 18 órakor elmarad. Gájer Bálint koncertjét egy későbbi időpontban biztosan megrendezzük!
További információkat az info@zenehazasarvar.hu email címen, illetve a 0630/512-1984-es telefonszámon kaphatnak az érdeklődők.
Megértésüket és segítő közreműködésüket ezúton is köszönjük! – olvasható a közleményben.

4.) A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő is – további intézkedésig - zavartalanul üzemel. A március 13-ra meghirdetett zenés éjszakai fürdőzés azonban elmarad.

5.) A sárvári oktatási intézményeket is érinti, hogy minden iskolai programot, ünnepséget, tábort, erdei iskolát, külföldi utazást - beleértve ebbe a Határtalanul! programot, az ERASMUS+ programot, a külföldi nyelvtanfolyamot, valamint a testvériskolai látogatásokat is – lemondanak a tanulók, a pedagógusok és családjuk biztonsága érdekében, és ez vonatkozik a nemzeti ünneppel kapcsolatos megemlékezésre is

6.) A Magyar Labdarúgó Szövetség a kormány mai rendkívüli döntését követően csütörtöktől visszavonásig az összes magyarországi labdarúgó-mérkőzés zártkapus megrendezését rendelte el. A helyszínen nem, de a televízióban követhetőek lesznek a mérkőzések. A Sárvár FC szombaton a Pápai Perutz csapatát fogadja az NBIII-as bajnokságban, így ez is zártkapus lesz. A mérkőzésről a Sárvári Televízió felvételt készít, és megtekinthető lesz a városi tv-ben.