Kedvencek közé 2020. 6. 3. - Szerda, 09:34 - Névnapok: Klotild

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel.: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: hirlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Jubileumi koncerttel ünnepelt a Pedagógus Női Kar

2019.11.10. 19:14

A Pedagógus Női Kar fennállásának 50 éves jubileuma alkalmából tartott ünnepi hangversenyt a Tinódi gimnázium sportcsarnokában. Több százan jöttek el, hogy együtt ünnepeljenek a kórussal.

A koncert kezdeteként a régi vegyes kar Bárdos Lajos: Négy dal a hét kurta kórusból című művét énekelte felvételről, közben a kivetítőn az 1969-ben megalakult kórusról vetítettek ki képeket. Ez a dal az első két kórusvezető Szép István és Csöglei Ernő időszakát idézte fel. Majd Kodály Zoltán: Énekeljünk! című művét szólaltatta meg három már 1981-ben, a női kar első hangversenyén is énekelt tag, ekkortól vezeti Hallerné Horváth Márta az együttest. Közben a kivetítőn a korabeli kórusról láthatott képeket a közönség.

Ezek után vonult be a női kar, és a fúvósok kíséretével Karai József: Áradj zene! című művét énekelték, majd kezdetét vették a köszöntések. Kondora István, Sárvár polgármestere Sárvár Város Önkormányzatának képviseletében Sárvár Városért Érdemérmet adományozott a Pedagógus Női Karnak, tovább 500 ezer forintos támogatásban részesítette az önkormányzat az együttest.
Dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke a közgyűlés elismerő oklevelével érkezett, és arról szólt, hogy a Sárvári Kerékpár Egylet tagjaként már részt vehetett az 50 éves jubileum ünneplésében. Közösen ültetett a kerékpár egylet és a női kar egy fát a Zeneháza udvarára.
A tolnai Bartók Béla Női Kar elnöke, Rikker Józsefné és karnagya, Schmidt Zoltánné is köszöntötte Hallerné Horváth Márta kórusát, de együtt ünnepeltek a sárvári együttessel a LEK szlovén férfi kar képviselői is. Több sárvári művészeti csoport vezetője, így Kovács Éva, a Sárvári Vonósok, dr. Szalai Ferencné, a Sárvári Oratórikus kórus, Vörös Krisztina, a Kortárs Keresztény Kórus, diákok pedig a Tinódi Gimnázium Kórusa képviseletében köszöntötték a jubiláló Pedagógus Női Kart.
Mozart, Pergolesi, Bartók Béla művei is felcsendültek a Sárvári Vonósok és a sárvári fúvósok közreműködésével. Vasi népdalcsokrot, Kodály Zoltán: Villő, Karai József: Sárközi karikázó című művét is énekelték az esten, de Cohen: Halleluja és az Afrikai alleluja is elhangzott Tóthné Zámbó Éva zongorakíséretével. Gyönyörűen szólt Verdi: Rabszolgák kórusa a Nabuccoból és Vavrinecz Béla: Balatoni népdalcsokra is a régi tagokkal együtt. Dobon közreműködött Haller Ákos.
A koncert végén köszöntötték a kórus tagjai a korábbi és a jelenlegi karnagyot, a város velük együttműködős művészeti csoportjait, és mindenkit aki segítette az egyesület működését, a jubileumi koncert létrejöttét.

Megható percekkel ért véget a jubileum a kórustagok egy meglepetés háladallal köszöntötték Hallerné Horváth Márta karnagyot, aki könnyes szemmel mondott köszönetet.