Kedvencek közé 2020. 7. 14. - Kedd, 20:26 - Névnapok: &Őrs

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel.: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: hirlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Koronavírus miatt hozott sárvári intézkedések egy helyen - Frissítve!

2020.05.16. 16:29

Koronavírus miatt hozott sárvári intézkedéseket gyűjtöttük össze, illetve információkat találnak az egyházak, közszolgáltatók, intézmények működésével kapcsolatban.

A veszélyhezet miatt hozott sárvári intézkedések egy helyen
(részletekért kattintson a linkre!)

 1. Továbbra is telefonos konzultáció szükséges az orvosi ellátáshoz!
 2. Költségtérítéses, hétvégi sürgősségi fogászati ügyelet indult Sárváron
 3. Megnyitottak a sárvári játszóterek
 4. Júniustól újra kinyit a Sárvár 2-es posta
 5. Június 12-én újra megnyitja kapuit a sárvárfürdő
 6. Sárvár Város Polgármesterének intézkedése a bölcsőde és óvodák vonatkozásában
 7. Az idősek gyógyszereinek és alapélelmiszereinek hazaszállításának megszervezése
 8. A rászoruló gyerekek továbbra is kapnak ingyenes étkezést Sárváron
 9. Közlemény a Sárvári Közös Önkormányzati Hivatal ügyfélfogadási rendjéről
 10. Közlemény a házasulandó állampolgárok számára
 11. Tájékoztató a Sárvár Aréna egyes szolgáltatásainak újranyitásáról
 12. A Szent László Kórház közleménye a veszélyhelyzet kapcsán
 13. Nádasdy Kulturális Központ közleménye
 14. Új időpontban lesznek a ZeneHáza bérletes előadásai
 15. Óvintézkedések a Sárvári Városgondnokság Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatain
 16. Korlátozás a kormányablakokban
 17. STKH Sopron és Térsége Nonprofit Kft. tájékoztatása
 18. A VASIVÍZ ZRt. közleményei
 19. E.ON tájékoztatás
 20. Átmenetileg zárva lesznek az Nemzeti Közművek ügyfélszolgálati irodái
 21. Egyházi intézkedések Sárváron

Továbbra is telefonos konzultáció szükséges az orvosi ellátáshoz!

Új szakaszába lépett a koronavírus–járvány elleni védekezés, vidéken enyhítéseket vezettek be, amely a sárváriakat is érinti. A háziorvosi, a házi gyermekorvosi, a védőnői és a fogászati ellátás újraindítása azzal a feltétellel történt meg, hogy a rendelőkben kizárólag előre egyeztetett időpontban lehet beteget fogadni.
Az egészségügyi szolgáltatónak és a betegeknek is kiemelt figyelmet kell fordítaniuk a várókban töltött idő és személyek számának minimalizálására. Továbbra is telefonos konzultációt követően kerülhet sor a személyes orvos-beteg találkozásra, mely előjegyzés szerint történik, és óránként maximum 4 beteget vizsgálhat meg az orvos. A rendelőbe lépéskor hőmérsékletet mérnek, a betegek között legalább 1,5 méter távolságot kell biztosítani, folyamatos fertőtlenítőszeres takarítást kell végezni.
Az adminisztratív feladatokat: igazolások, keresőképtelen állományok igazolása, egyéb igazolások, szociális ellátásokhoz szükséges dokumentumok, a kéréstől számított 5 munkanapon belül kell teljesítenie a praxisnak.
A sárvári orvosok elérhetőségeit megtalálják a sarvarvaros.hu weboldalon az Infotárban.


Májustól elindult, az egészségügyi vészhelyzet ideje alatt a költségtérítéses, hétvégi sürgősségi fogászati ügyelet Sárváron!

Májustól elindult, az egészségügyi vészhelyzet ideje alatt a költségtérítéses, hétvégi sürgősségi fogászati ügyelet Sárváron, amelyet sárváriak és a környéken élők is igénybe vehetnek. A hétvégi fogászati ügyelet Sárváron, a Sylvester János utca 1. szám alatt, a Hild park mellett van. Szombat és vasárnap reggel 9 órától déli 12 óráig tart a rendelés. Az ellátó orvos Dr. Boda Szabolcs lesz, akihez a 95/323-547-es telefonszámon lehet bejelentkezni.
Kérik, hogy a költségtérítéses, hétvégi sürgősségi fogászati ügyeleten a betegek szájmaszkban jelenjenek meg.
 
***

Megnyitottak a sárvári játszóterek

Május 15-én megnyitott a város 2 felnőtt sportparkja és 13 játszótere. A parkokat a koronavírus–járvány megfékezése miatt zárta be március közepén a létesítmények kezelője, a Sárvári Városgondnokság Nonprofit Kft., mivel a műanyag felületeken jobban tapadnak a kórokozók. Kondora István polgármester a vidéken bevezetett könnyítések részeként úgy döntött, hogy megnyitják a játszótereket. A Városgondnokság munkatársai vírus és baktériumölő szerrel fertőtlenítik az eszközöket. A játszóterek használatakor azonban vannak olyan, a járvány terjedését megakadályozó szabályok, amelyeket a gyerekeknek és felnőtt kísérőiknek is be kell tartani.
***

Júniustól újra kinyit a Sárvár 2-es posta

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy Sárvár 2 posta (9600 Sárvár, Hunyadi János utca 56.) 2020. június 2-től (kedd) változatlan szolgáltatási körrel fogadja az ügyfeleket.

Általános és pénzforgalmi nyitvatartás:
hétfő-péntek: 08:00 - 12:00, 12:30 – 16:00
szombat, vasárnap: Zárva

A postai szolgáltatásokkal továbbra is várjuk Önt!

Magyar Posta Zrt.
Nyugat-magyarországi Területi Igazgatóság

***

Június 12-én újra megnyitja kapuit a sárvár - A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő május 12-i közleménye:

Kedves Vendégeink!

Örömmel értesítünk Benneteket, hogy strandunk - az előírt szabályokat a biztonság érdekében maximálisan betartva - 2020. június 12-én újra megnyitja a kapuit.
A Kalandpark 2020. május 30-án, míg a fitnesz terem, a csoportos edzések és a bowling pálya 2020. június 1-jén nyit.

***

Sárvár Város Polgármesterének intézkedése Sárvár város közigazgatási területén működő bölcsőde és óvodák vonatkozásában

A 81/2020. (IV.1.) Kormányrendelet 6. § (4) bekezdése értelmében, mint a bölcsődei ellátást végző intézmény, valamint az óvoda elhelyezkedése szerinti települési önkormányzat polgármestere, a bölcsődei és az óvodai ellátást végző intézmények esetében rendkívüli szünetet rendeltem el 2020. április 2. napjától.
A veszélyhelyzet során a gyermekek napközbeni felügyeletével kapcsolatos intézkedésekről szóló 152/2020. (IV. 27.) Korm. rendelet 1.§ (2) bekezdése alapján 2020. április 30. napjától az ügyeletet azon, fertőző betegségben nem szenvedő gyermekek számára kell biztosítani, akiknek szülője vagy más törvényes képviselője – munkavégzés vagy más ok miatt – ezt igényli.

2020. április 30. napjától ügyeletet biztosító intézmények

a Sárvári Cseperedő Bölcsőde,
a Csodagyerek Családi Bölcsőde,
a Sárvári Vármelléki Óvoda székhelye, telephelyei és tagintézménye,
a Sárvári Csicsergő Óvoda székhelye és telephelye.

Az ügyeleti ellátás lehetőség szerint indokolással ellátott igénylésére az alábbi elérhetőségeken van lehetőség:

- Sárvári Vármelléki Óvoda: darazsne@airplanet.hu
06 95 320 009; +36 30 779 3250
- Sárvári Csicsergő Óvoda: s.csicsergo@varsat.net, tundegersey@gmail.com (Kérem, hogy igényüket mindkét e-mail címen jelezni szíveskedjenek.)
06 95 320 567; +36 20 263 0066
- Sárvári Cseperedő Bölcsőde: bolcsode@globonet.hu
06 95 320 622; +36 30 414 0667
- Csodagyerek Családi Bölcsőde: csodagyerekek@gmail.com
+36 30 942 5195
Egyebekben az ügyelet szervezése a 152/2020. (IV.27.) Korm. rendeletben foglalt szabályok szerint történik.

Sárvár, 2020. április 30.
Kondora István polgármester


***

A sárvári önkormányzat megszervezi az idősek gyógyszereinek és alapélelmiszereinek hazaszállítását – tájékoztatott Kondora István polgármester. A koronavírus járvány egyre jobban eléri hazánkat, és legveszélyeztetettebbek az idősek, ezért a Sárvári Önkormányzat úgy döntött, hogy a Sárvári Gondozási és Gyermekjóléti Központ munkatársainak segítségével megszervezi az idősek gyógyszereinek és alapélelmiszereinek hazaszállítását. Hétfőtől péntekig 8-tól 16 óráig a 06 95 320-149-es vagy a 06 30 997 0638-as telefonszámon jelezhetik az idősek, ha gyógyszereik illetve alapélelmiszeriek hazaszállítását kérik. A jelzést követően a gondozónő felkeresi az idős embert az otthonában, ott a bevásárláshoz szükséges pénzt és listát átveszi tőle, majd az idős otthonába szállítja a kért gyógyszereket és alapélelmiszereket. Figyeljünk az idősekre, segítsünk nekik ezekben a nehéz időkben - hangsúlyozta a polgármester.

***
A rászoruló gyerekek továbbra is kapnak ingyenes étkezést Sárváron

A rászoruló gyerekek továbbra is kapnak ingyenes étkezést Sárváron, annak ellenére, hogy a koronavírus-járvány miatt digitális oktatási rend lépett életbe, és otthon tanulnak a diákok, nem látogathatják az iskolákat, óvodákat. Sárvár Város Önkormányzata a rendkívüli veszélyhelyzet idején az Elamen Zrt-n keresztül biztosítja a rászoruló, 100%-os térítési díjkedvezményben részesülő általános iskolás tanulók és óvodások intézményi gyermekétkeztetését. Tízórait, ebédet és uzsonnát is kapnak a gyermekek.
A megrendeléssel kapcsolatos teendőket az IGESZ Sárvár látja el. A megrendelt ételadagokat egyszerhasználatos elviteles dobozokban tudják átvenni 9.30 és 12.00 óra között a hozzátartozók. Két átvételi pont van: a Nádasdy Tamás Általános Iskola gazdasági bejárata, ami a tornacsarnok bejárata mellett található, illetve a Gárdonyi Géza Általános Iskola Bem József utca felőli gazdasági bejárata.
Arra kérik a szülőket, jelezzék, hogy gyermekük részére kérik-e az étkezést, ha igen melyik átvételi pontra. Igényeiket a torok.krisztina@igeszsarvar.hu elektronikus levélcímre, vagy a 06 30 244 82 85-ös mobilszámra, vagy a 95 326 661-es vezetékes számra várják.
***

KÖZLEMÉNY a koronavírus kapcsán kihirdetett veszélyhelyzet idején az ügyfélfogadási rend változásáról

Értesítjük Tisztelt Ügyfeleinket, hogy az Önök és munkatársaink egészségének védelme érdekében a Sárvári Közös Önkormányzati Hivatalban a személyes megjelenésen alapuló ügyfélfogadás – az anyakönyvi és a hagyatéki ügyek kivételével – Sárvár Város Polgármestere és Sárvár Város Címzetes Főjegyzője utasításának hatálybalépésétől kezdődően – 2020. március 17. napjától – határozatlan időre felfüggesztésre kerül.

Az anyakönyvi és a hagyatéki ügyekben kizárólag a 95/523 134-es telefonon előre egyezetett időpontban van lehetőség személyes ügyfélfogadásra. A személyes megjelenésen alapuló ügyfélfogadás felfüggesztésének hatálya alatt telefonon, továbbá e-mailen, illetve a hivatali kapun keresztül az ügyfelekkel, partnerekkel való kapcsolattartás folyamatosan biztosított a következő elérhetőségeken:
telefon: 95/523-100
e-mail: onkormanyzat@sarvar.hu
hivatali kapu:
Sárvár város vonatkozásában: SARVARONK KRID: 328729101
KOHSARVAR KRID: 327768941
SARVRHATSG KRID: 243978782
Sitke község vonatkozásában: ONKSITKE KRID: 732928925
Porpác község vonatkozásában: PORPACONK KRID: 436998185
Bögöt község vonatkozásában: BOGOTONK KRID: 431938926
e-önkormányzati portál: https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap
A telefonon tett bejelentésekről, kérelmekről az ügyfél, partner azonosítása mellett jegyzőkönyvet kell felvenni.
Kérjük Tisztelt Ügyfeleink szíves megértését, türelmét, együttműködését.
Sárvár, 2020. március 16.
Sárvári Közös Önkormányzati Hivatal

***

K ö z l e m é n y

Tisztelt házasulandó állampolgárok!

Tájékoztatom a házasulandó állampolgárokat, hogy az élet-, vagyonbiztonságot veszélyeztető, megbetegedést okozó koronavírus járvány elkerülése érdekében, a Sárvári Közös Önkormányzati Hivatalban a házasságkötések alkalmával – amelyekre kizárólag a Sárvári Közös Önkormányzati Hivatal Nagytermében kerülhet sor – a házasulandó feleken kívül kizárólag két tanú, és a házasulandó felek szülei, továbbá legfeljebb egy fő lehetnek jelen.
Kérem a fentiek szíves tudomásulvételét!
Ezen intézkedés visszavonásig érvényes.
Sárvár, 2020. március 17..
dr. Szijártó Valéria
címzetes főjegyző

***

Tájékoztató a Sárvár Aréna egyes szolgáltatásainak újra nyitásáról!

Örömmel tájékoztatunk Bennetek, hogy a hosszú kényszerpihenőt követően, ugyan jelentős korlátozásokkal és szigorú feltételek mellett, de újra nyitjuk az Aréna bizonyos szolgáltatásait.

A jövő héttől a zumba és „fit” órák valamint a shotokan karate edzések újra látogathatóak lesznek az alábbi korlátozásokkal:
- az épületbe kizárólag a sportolók léphetnek be érintésmentes testhőmérséklet ellenőrzést követően
- valamennyi foglalkozás az 1500 m2-es küzdőtéren kerül megrendezésre, egy foglalkozáson egy időben maximum 10 ember edzhet együtt, a megfelelő védőtávolság betartásával
- az edzőknek vállalniuk kell, hogy „kontaktus mentes” edzéseket tartanak
- a küzdőtér megközelítése kizárólag a főbejáraton keresztül lehetséges
- az Aréna öltözőit továbbra is zárva tartjuk, ezért kérünk mindenkit, hogy sportruházatban érkezzen és kötelező a váltócipő használata
- amennyiben valaki betegség jeleit észleli magán, kérjük ne vegyen részt a foglalkozásokon
- az Aréna főbejáratánál elhelyezett érintésmentes fertőtlenítő adagolókat mindenki szabadon használhatja
- az épületet a foglalkozások között folyamatosan fertőtlenítjük, megkérünk minden sportolót, hogy működjenek együtt kollégáinkkal a saját és társaik egészségének megőrzése érdekében.

A fallabda foglalkozásaink is folytatódnak a jövő hétfőtől, a pályák az alábbi szabályok betartásával vehetők igénybe:
- az épületbe kizárólag a sportolók léphetnek be érintésmentes testhőmérséklet ellenőrzést követően a sportolói bejáratnál kialakított belépési ponton
- a pályák öltözőit továbbra is zárva tartjuk, ezért kérünk mindenkit, hogy sportruházatban érkezzen és kötelező a váltócipő használata
- az órára érkezőknek az épület előtt kell várakozniuk (a sportolói bejárat külső, fedett részén), amig az előző óra részvevői el nem hagyják az Arénát
- amennyiben valaki betegség jeleit észleli magán, kérjük ne vegyen részt a foglalkozásokon
- a pályáknál elhelyezett fertőtlenítő géleket mindenki szabadon használhatja
- a pályákat az órák között folyamatosan fertőtlenítjük, napi kétszer ózongenerátoros fertőtlenítést végzünk, megkérünk minden sportolót, hogy működjenek együtt kollégáinkkal a saját és társaik egészségének megőrzése érdekében

A korlátozott nyitás tapasztalatait folyamatosan értékeljük és nyomatékosan kérünk mindekit, hogy tartsa be az előírásokat – vigyázzunk egymásra!
Sárvári Sportfólió Kft. - 2020. május 7.

***


KÖZLEMÉNY A SZENT LÁSZLÓ KÓRHÁZBAN A KORONAVÍRUS MIATT ELRENDELT VESZÉLYHELYZET KAPCSÁN

2020. március 20. napjától visszavonásig a Szent László Kórházban koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzet kapcsán következő szabályok, előírások, utasítások kerülnek bevezetésre a fertőzés terjedésének csökkentése, a bent fekvő betegeink és az Intézmény dolgozói egészségi állapota megóvása érdekében.

Kérjük a lakosságot, hogy a látogatási tilalmat szíveskedjenek szigorúan betartani, illetve az alábbi kéréseket szíveskedjenek szem előtt tartani:

1. Kórházunk lehetőséget biztosít a hozzátartozóknak, hogy a bent fekvő betegek részére csomagot juttassanak el, illetve a betegek hazaküldjenek személyes tárgyakat. A csomagokat a portán van lehetőség hagyni hétköznap 7:oo és 8:oo óra között, valamint délután 15:45 és 16:45 óra között a beteg nevének, osztályának, a kórterem számának, illetve a hozzátartozó nevének és telefonos elérhetőségének megjelölésével.
A betegek által hazaküldött csomagokat adott napon a hozzátartozónak el kell vinnie a portáról, mert azok megőrzésére nincs lehetőségünk, elvitel hiányában megsemmisítésre kerülnek.
2. Azon látogatóinkat, ellátásra érkezőket, akik lázasak, köhögnek vagy bármely felsőlégúti tünettel rendelkeznek, megkérjük, hogy maradjanak távol Intézményünktől.
A fenti tünetekkel sürgősségi ellátásra érkezőket kérjük, hogy amennyiben lehetőségük van, érkezzenek szájmaszkban a járóbeteg szakellátás területére.
3. A járóbeteg szakellátásra, szakrendelésre érkező betegek mellett csak különösen indokolt esetben tartózkodjon kísérő a várakozás ideje alatt. A kísérőket megkérjük, hogy az Intézmény területén ne várakozzanak.
4. A Járóbeteg szakellátás a járványügyi vészhelyzet ideje alatt 7:00 és 16:00 óra között tart nyitva.
5. A nem sürgős, halasztható vizsgálatokon, konzultációkon csak alapos megfontolás, mérlegelés után vegyenek részt az ellátásra érkezők.
6. A lejáró személyi okmányokat (pl. jogosítvány) nem szükséges megújítani a veszélyhelyzet ideje alatt, így amennyiben ebből az okokból kifolyólag, szakorvosi javaslat céljából keresné fel Intézményünket, kérjük, halasszák el a látogatást.
7. A receptek az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Téren keresztül (EESZT, https: //www.eeszt.gov.hu/hu/nyito-olda) elektronikus recept formájában is felírhatók, TAJ - kártya, illetve személyi igazolvány ellenében nincs szükség a papíralapú receptekre a felírásra került gyógyszerek kiváltásához.
8. Az Intézményükben végzett diagnosztikai eljárások (laboratóriumi vizsgálat, RTG, UH) leletei az EESZT-be felkerülnek, onnan letölthetők, ezért nincs szükség a papíralapú lelet átvételére Intézményünkben. Ezt a leletkiadást szüneteltetjük!
9. Intézményünkben szünetelnek a népegészségügyi szűrővizsgálatok, a
tüdőszűrés. Kizárólag olyan munkavállalók vizsgálatát (tüdőszűrését) végezzük el, akinek foglalkozás-egészségügyi szakorvosa beutalón igazolja, hogy a vizsgálat a munkába álláshoz szükséges. Éves foglalkozás-egészségügyi vizsgálathoz nem tudunk tüdőszűrést biztosítani.
10. A Járóbeteg szakellátás tekintetében is érvényes, hogy csak és kizárólag a tervezett ellátások a járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel halasztásra kerülnek. Az egyértelműen sürgős esetek, a súlyos egészségkárosodás veszélye miatt és a legalább 2 hónapig nem halasztható betegségek ellátása természetesen folyamatos.
Kivételt képeznek az állapotromlás és az orvosi beavatkozás szüksége (pl. varratszedés, nem halasztható kötés, gipszeltávolítás, terhesgondozás legszükségesebb esete stb.).
11. A labordiagnosztika tekintetében a vérvételt kizárólag azon pácienseknél végzünk, akik:
- várandósok,
- onkológiai gondozottak,
- véralvadásgátló szer ellenőrzése alatt állnak és nem halasztható a vizsgálat,
- ha a kezelőorvos úgy ítéli meg, hogy halaszthatatlan ellátást igényel a beteg és a beküldő orvos előzetesen megbeszéli a laboratóriummal a vizsgálat szükségességét és ellátja a beteget, sürgős jelzéssel (,,S”) ellátott, aláírt és lepecsételt beutalóval.
Ha a háziorvosi körzetben elvégzik sürgős esetekben a vérvételt, a laboratóriumban befogadjuk a mintákat.
A Szombathelyre továbbítandó mintákat hetente egyszer, csütörtöki napon szállítja Intézményünk gépkocsivezetője, ezért a vércsoport meghatározásra a vért szerdai napon ill. csütörtökön délelőtt 9:00 óráig kell levenni. A mikrobiológiai vizsgálatokhoz a minták (tenyésztések) küldését is erre az időpontra kérjük ütemezni.

12. Felhívjuk a lakosság figyelmét, amennyiben bármilyen információra, segítségre lenne szükségük az egészségügyi ellátás tekintetében a következő telefonszámokon kérhetnek segítséget és információkat munkaidőben:
- Szent László Kórház Porta: +36 95/523 000
- Járóbeteg szakellátás recepció: +36 95/523 004
- Labordiagnosztika: +36 95/523 002
- Dr. Niklai Erzsébet orvosigazgató: +36 20 /852 2106
- Gécziné Bődi Henrietta ápolási igazgató: +36 30/267 1584
- Dr. Drácz Lajos osztályvezető főorvosa: +36 30 /456 0176
- Salamon Kálmánné osztályvezető asszisztens: +36 30 /267 1595

Vancsura Miklós
főigazgató

***

Látogatási tilalom a sárvári kórházban is!

Országos Tisztifőorvos látogatási tilalmat rendelt el Magyarország összes fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó Intézményében még 2020. március 08-tól visszavonásig. A Szent László Kórház minden telephelyén és valamennyi fekvőbeteg osztályán, valamint a Pszichiátriai Betegek Otthonában Simaságon is látogatási tilalom van érvényben visszavonásig.

Érdeklődni a 06 95/523-000 –as telefonszámon lehet! Megértésüket köszöni – a Szent László Kórház vezetősége.

***

Nádasdy Kulturális Központ közleménye: A Magyar Kormány veszélyhelyzetet rendelt el, melynek célja a koronavírus terjedésének lassítása.

A Nádasdy-vár a helyzetre való tekintettel, 2020. március 17-től, keddtől bizonytalan időre bezárja a Nádasdy Ferenc Múzeumot, a Művelődési Központot, a könyvtárat és a Galeria Arcist. A Nádasdy-vár a szokott rendjében nyitva tart, azon át lehet haladni, a vár belső és külső udvarát be lehet járni. A márciusi és áprilisi rendezvényeinket elhalasztjuk vagy töröljük. A könyvtár klubtalálkozóit nem tartja meg.

A Koltai Róbert és Kautzky Armand előadásainkra előre megvásárolt jegyek árát visszatérítjük keddtől csütörtökig 8:00 – 16:00 óra között (ebédszünet: 12:00 – 13:00-ig).

Felmerülő kéréseiket, kérjük, az info@sarvarvar.hu email címünkre írják meg.

***

Új időpontban lesznek a ZeneHáza bérletes előadásai

A Sárvári ZeneHáza Facebook – oldalán tájékoztatja a tavaszi bérlettulajdonosokat arról, hogy az áprilisi bérletes előadások elmaradnak, így Hobo Hármasoltár című előadói estje és Rozmán Lajos klarinétművész, Sárvár díszpolgárának Bach–estje.
„Tájékoztatjuk Önöket, hogy a veszélyhelyzetre vonatkozó hatályos rendelkezések miatt az áprilisi bérletes előadásaink elmaradnak. A művészekkel kapcsolatban vagyunk, és amint a helyzet lehetővé teszi, megállapodunk velük az új időpontokról. Terveink szerint minden tavasszal elmaradó bérletes előadásunkat pótolni fogjuk. Megértésüket és türelmüket hálásan köszönjük!” – olvasható a közleményben.

***

ÓVINTÉZKEDÉSEK A SÁRVÁRI VÁROSGONDNOKSÁG NONPROFIT KFT. ÜGYFÉLSZOLGÁLATAIN

A Sárvári Városgondnokság Nonprofit Kft. (távhőszolgáltatás, lakás- és helyiséggazdálkodás, társasházkezelés, sárvári játszóterek, temetők karbantartsa) ezúton tájékoztatja fogyasztóit, hogy a koronavírus magyarországi megjelenése miatt ügyfelei és kollégái egészségének, biztonságának megóvása érdekében, az ügyfélszolgálati irodáit további rendelkezésig bezárja. A Sárvári Városgondnokság Nonprofit Kft. egyben arra kéri ügyfeleit, hogy az elkövetkező időszakban, az alábbi elérhetőségeket vegyék igénybe: E-mail: info@svnk.hu, Telefon: 06-95-520-381, távhő ügyelet: 06-30-2987842, temető: 06-30-5569469, Honlap: http://www.sarvartavho.hu/kapcsolat, A befizetéseket kérjük átutalással rendezzék. Bankszámlaszámunk: 11747037-20301619

A Sárvári Városgondnokság Nonprofit Kft. folyamatosan nyomon követi a koronavírus okozta helyzetet, és a hivatalos ajánlásoknak megfelelően hozza meg az esetleges további intézkedéseket. Köszönjük ügyfeleink együttműködését, az esetleges kellemetlenséggel kapcsolatosan szíves megértésüket és türelmüket kérjük!

***

Kormányablakok - Személyesen csak szükség esetén és csak időpontfoglalással, de inkább interneten intézzék az ügyeket!
A kormányablakokban és okmányirodákban is korlátozásokat vezetnek be a koronavírus-fertőzés terjedésének mérséklése érdekében a kormányhivatalok. Az intézkedések célja, hogy az ügyfélterekben a lehető legkevesebb személy tartózkodjon egyszerre. Az ügyfélszolgálatokon történő személyes megjelenés elkerülésével a megbetegedés kockázata és a járvány további terjedése mérsékelhető.

Időpont ügyfélkapuval az idopontfoglalo.kh.gov.hu oldalon, ügyfélkapu nélkül a 1818 ingyenesen hívható telefonszámon foglalható.

A kormányablakokban, okmányirodákban és más ügyfélszolgálatokon korlátozhatják a bent tartózkodók maximális létszámát. Kérjük ügyfeleinket, hogy az ügyféltereken kívül, egymástól kellő távolságot tartva várják meg, amíg sorra kerülnek.

Az elkészült okmányokat az eddigiekkel ellentétben nem személyesen kell átvenni a kormányablakokban, okmányirodákban, illetve a postán vagy a kézbesítőtől, hanem levélküldeményként a postaládába kézbesítik azokat.

A kormányhivatalok az operatív törzs intézkedéseivel, javaslataival összhangban látják el feladataikat.

Felhívjuk az ügyfelek figyelmét, hogy a 2020. március 12-t követően lejáró, a magyar állampolgárok Magyarország területén hatályos valamennyi hivatalos okmánya a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napig érvényes. Az okmányok megújítására jelenleg tehát nincs szükség, azokat Magyarország területén továbbra is használhatják, külföldön azonban nem érvényesek a lejárt okmányok. Azok tehát, akiknek külföldön is érvényes okmányra van szükségük, lejárt okmányaikat meg tudják hosszabbítani a kormányablakokban.

Javasoljuk, hogy az ügyfélkapuval rendelkező állampolgárok elsősorban a megújult magyarorszag.hu oldalon elérhető online ügyintézési lehetőségeket vegyék igénybe. A leggyakoribb 750 ügykörben elérhető az elektronikus ügyintézés (a bejelentkezés ügyfélkapu regisztrációval, elektronikus személyi igazolvánnyal, vagy telefonos azonosítással történik), továbbá valamennyi ügyben lehetőség van a kérelem benyújtására ún. e-papír szolgáltatás használatával (a bejelentkezéshez szintén ügyfélkapus azonosítás szükséges). Az ügyfélkapuval nem rendelkező ügyfelek számos ügyben postai úton is leadhatják kérelmüket. További információkért keressék fel a kormanyhivatal.hu oldalt, valamint hívják az ingyenesen hívható 1818 Kormányzati Ügyfélvonalat.

***

A kommunális és szelektív hulladékgyűjtést végző STKH Sopron és Térsége Nonprofit Kft. is arról tájékoztatja ügyfeleit, hogy a korona vírus miatt 2020. március 16-tól a személyes ügyfélfogadás valamennyi ügyfélszolgálati irodájában bizonytalan ideig szünetel.

Bejelentéseiket e-mailben, postai úton és telefonon is fogadják az alábbi elérhetőségeken: ugyfelszolgalat@stkh.hu; 95/200-240, Postacím: 9401 Sopron Pf. 101. //További tájékoztatásért keressék fel a www.stkh.hu honlapot.

*** 

A VASIVÍZ ZRt. vezérigazgatói döntése alapján ügyfélszolgálati irodánk, fiókirodáink és információs pontjaink március 17-től visszavonásig zárva tartanak, a COVID-19 vírusveszély terjedésének lassítása érdekében, valamint hogy megóvjuk munkavállalóink, felhasználóink és hozzátartozóik egészségét.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Felhasználókat, hogy telefonon, online vagy e-mailben is el tudják intézni ügyeiket az alábbi elérhetőségeken: Ügyfélszolgálat telefonszáma: 06 94/516-255, E-mail: vasiviz@vasiviz.hu, info@vasiviz.hu, Online ügyfélszolgálat: www.vasiviz.hu/online ügyfélszolgálat, (regisztrációt követően vehető igénybe) Hibabejelentés elérhetőségei: +36 80 201 232 (zöld szám), +36 30 827 4849, hibabejelentes@vasiviz.hu. Online ügyfélszolgálatunkon az alábbi ügyek teljes körűen intézhetőek: számlaküldési cím módosítása, csekkigénylés, elektronikus számla igénylés, fizetési mód váltás, bankszámlaszám módosítása, részszámla módosítása, számlamásolatok igénylése, mérőállás diktálás, számlák kiegyenlítése kártyás fizetéssel, A fenti intézkedések visszavonásig érvényesek.

Vasivíz március 18-i közleménye: Tájékoztatjuk a Tisztelt Felhasználóinkat, hogy a COVID-19 vírusveszély fennállása miatt, a járvány lassítása, a felhasználók és a munkavállalóink védelme érdekében, a VASIVÍZ ZRt. vezérigazgatói döntése alapján az alábbi intézkedéseket vezetjük be.

2020. április 1-jétől a vízmérő leolvasásokat és a vízmérőcseréket határozatlan időre beszüntetjük.

- 2020. április 1-jétől a víziközmű-szolgáltatás számlázása (víz és csatornadíj számlák), a részszámlákon kívül, becsült adatok alapján történik, kivéve azokon a helyeken ahol rádió-adós mérők vannak, ott továbbra is a tény adatok alapján történik a fizetés.
- Továbbá a felhasználóknak biztosítjuk az vízmérő adatok bediktálását (diszpécserszolgálat, online-ÜFI, emailen (vasiviz@vasiviz.hu) és levelezés útján). A bediktáláshoz meg kell adni a felhasználási hely címét és azonosító számát!
- A havi számlázási körbe tartozó felhasználók a hónapot követő első 6 munkanapon belül jelezhetik a vízmérő állását ilyen módon.
- A féléves számlázási körbe tartozó felhasználók a 2019. II. félévi számlájukon feltüntetett leolvasási időszak alatt.
- Becsült fogyasztást, a számlázás időpontjától számítva a korábbi 1 év fogyasztása alapján állapítjuk meg.

Azok a felhasználók, akik a fentiekben megadott időpont, időszak alatt nem tudják bediktálni, beküldeni a fogyasztási adatot, azoknak is becsült adat alapján számlázunk.

***

E.-ON: Tájékoztatás a koronavírus járvány miatt az ügyfeleink és munkatársaink biztonsága érdekében meghozott intézkedésekről. Annak érdekében, hogy megóvjuk munkatársaink, ügyfeleink, partnereink és hozzátartozóik egészségét, ügyfélszolgálati irodáinkat március 16-tól visszavonásig zárva tartjuk, kérjük, ügyeiket az Online ügyfélszolgálatunkon intézzék.

Kérjük, lépjenek be, illetve ha még nem tették, akkor regisztráljanak a www.eon.hu/ugyintezes oldalunkon. Online ügyfélszolgálatunkon az alábbi ügyek teljes körűen intézhetők: mérőállás diktálás, számla és egyenleg megtekintés, számla befizetés, e-számlára váltás, értesítés tervezett üzemszünetekről, Mobil applikációnkon is intézhetik ügyeiket, melyet E.ON Ügyfélszolgálat néven tudnak letölteni a Google Play áruházból vagy az App Store-ból.

Ajánljuk, hogy Online ügyfélszolgálatunkon keresztül váltsanak e-számlára, így kényelmesen intézhetik számlaügyeiket otthonról. Mobiltelefonról 06 (20/30/70) 459 96 00, Vezetékes telefonról: 06 52 512 400. Kérjük Önöket, hogy az átmeneti időszakban megnövekedett várakozási idővel számoljanak, ezért telefonos ügyfélszolgálatunk igénybevételét csak indokolt esetben javasoljuk.

Már korábban döntöttünk arról, hogy lakossági ügyfeleinknél azonnali hatállyal felfüggesztjük a tartozás miatti kikapcsolásokat. Ezzel az önként vállalt kikapcsolási moratóriummal kívánunk hozzájárulni ahhoz, hogy a veszélyhelyzet időszakában minden ügyfelünk számára biztosított legyen az áramellátás.

Óvintézkedéseink célja, hogy ügyfeleink zavartalan kiszolgálása mellett biztosítsuk vállalatunk és szolgáltatásaink zavartalan működését.
Ügyfeleink együttműködését és a megértést nagyon köszönjük!

***

Átmenetileg zárva lesznek az Nemzeti Közművek ügyfélszolgálati irodái! (gázszolgáltató, áramszolgáltatás)
Az NKM ügyfelei és kollégái egészségének, biztonságának megóvása érdekében, az új típusú koronavírus további terjedésének megakadályozása céljából személyes ügyfélszolgálati irodái további rendelkezésig zárva tartanak.

Az NKM arra kéri ügyfeleit, hogy ezen időszakban válasszák a továbbra is teljes kapacitással működő online ügyfélszolgálatot, mobilapplikációt, telefonos ügyfélszolgálatot, vagy juttassák el megkeresésüket írásban a Társaság e-mail- és postacímére. Telefonos ügyfélszolgálatunk várja hívását: +36 20 474 9999, +36 30 474 9999, +36 70 474 9999,+36 1 474 9999, Írásbeli kapcsolatfelvétel: NKM Energia Zrt., 1439 Budapest, Pf. 700, ugyfelszolgalat@nkm.energy

***
Új várakozási rendet léptetett életbe a Magyar Posta Zrt. a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében. A gyógyszertárakhoz hasonlóan egyszerre csak annyi ügyfél tartózkodhat az ügyféltérben, ahány kiszolgáló pult működik.

A Magyar Posta a többi várakozót arra kéri, hogy a bejárat előtt várjanak, egymástól javasoltan körülbelül 1 méterre.

Az új szabály bevezetése nemcsak a postai dolgozók, hanem az ügyfelek egészségét és biztonságát is szolgálja - olvasható a társaság közleményében.


***

Egyházi intézkedések Sárváron:

Újra lesznek istentiszteletek a sárvári református templomban

Két hónap kényszerű szünet után május 17-e, vasárnaptól újra kinyitjuk templomunk ajtaját. Szeretettel várjuk egyházközségünk tagjait és minden érdeklődőt 10 órakor kezdődő istentiszteletünkre, illetve az azzal egy időben kezdődő gyermek-istentiszteletre.
Hétközi alkalmaink egyelőre szünetelnek.

Gyülekezetünk a Sárvári Református Egyházközség Facebook - oldalon is elérhető.
Telefonos elérhetőség: 95/830067, 30/6786645

***
A Magyarországi Evangélikus Egyház Püspöki Tanácsa levélben fordult a lelkészekhez és a gyülekezeti tagokhoz: Az egészségügyi szakemberek szerint a veszély még korántsem múlt el, sőt a sok embert megmozgató nyilvános alkalmak révén csak növekedhet. Ezért arra kérjük híveinket, hogy változatlanul tekintsék érvényesnek március 14-i kérésünket arra vonatkozóan, hogy az evangélikus gyülekezetekben ne tartsanak templomi istentiszteleteket és egyéb, hétközi alkalmakat a gyülekezeti tagok fizikai jelenlétével. Legyen egyértelmű: ezzel a fájdalmas lemondással életeket menthetünk!
A történéseket folyamatosan nyomon követjük, és amint a közösségi kapcsolattartás biztonságosabbá válik, annak megfelelő útmutatást fogunk adni.

A Sárvári Televízióban naponta 17:30-kor és vasárnap 9:30-kor láthatnak evangélikus istentiszteletet illetve igehirdetést, a református istentiszteletet pedig vasárnap 10 órai kezdettel látható. Az istentiszteleteket a Sárvári Televízió YouToube-csatornáján is megtekinthetik.

***

A kijárási korlátozás enyhítése utáni időszakban a Szombathelyi Egyházmegye területén a következő rendelkezések lépnek életbe.

A hívek továbbra is fel vannak mentve a vasár- és ünnepnapi Szentmisén való részvétel kötelezettsége alól. Igyekezzünk azonban otthonainkban családi közös imádsággal, a Szentmisébe a médián keresztül való bekapcsolódással megszentelni a vasárnapot! – olvasható Dr. Székely János megyéspüspök közleményében.


A hétköznapi Szentmisék május 4-étől kezdve megtarthatóak a templomokban. A templomok kilincseit, padjait rendszeresen fertőtlenítsük!

Vasárnap is megtarthatóak a Szentmisék abban az esetben, ha megoldható a hívek közötti 1,5 méteres távolság. Kivételt képeznek a 1,5 méteres távolság betartásának kötelezettsége alól az egy háztartásban élők. Ahol a templom kis mérete miatt nem megoldható a vasárnapi Szentmise biztonságos végzése, ott továbbra se legyenek a hívek jelenlétében ünnepelt Szentmisék. Ahol ez növeli a biztonságot és kivitelezhető, javasoljuk a szabadtéri Szentmisék tartását.

A szenteltvíz tartók továbbra is legyenek üresek. Továbbra is mindenki kézbe áldozzon. A békeköszöntésnél a kézfogás továbbra sem lehetséges.

Kérjük az idősebb, ill. gyengébb egészségű testvéreket, hogy továbbra is otthonról kapcsolódjanak be a Szentmisékbe. Kérem az idősebb, ill. gyengébb egészségű atyákat, hogy vagy egyáltalán ne végezzenek még nép jelentében Szentmisét, vagy különlegesen is tegyenek meg minden lehetséges óvintézkedést.
A Szentmisén vagy litánián, Szentségimádáson kívül egyéb, nagyobb létszámú rendezvényeket továbbra se szervezzenek a plébániák.

Gyóntatás lehetséges a 1,5 m távolság megtartásával. Az esküvőket lehetőség szerint tegyék át későbbi időpontra. Ha nem lehetséges, az óvintézkedések maximális megtartásával ünnepeljék. Keresztelés, amennyiben a kiszolgáltatása szükséges, úgy történjen szűk körben, betartva a higiéniai előírásokat. Temetéseknél továbbra is a szabadtéri ravatalozót részesítsük előnyben.
Ahol nagyobb a járványveszély, a plébános a helyi viszonyokra való tekintettel további korlátozásokat vezethet be.
Tartsuk be a hatósági, akár országos, akár önkormányzati rendelkezéseket!

Legyünk továbbra is egyek az imádságban! Figyeljünk oda idősebb testvéreinkre! Lehetőségeinkhez képest segítsük a legszegényebbeket! Kérjük Isten áldását és segítségét, kérjük a Szűzanya, valamint Boldog Batthyány László és Boldog Brenner János közbenjárását!

Május 4-étől a sárvári plébániákhoz tartozó templomokban is megtartják (egyelőre) a hétköznapi szentmiséket. A Szent Miklós templomban 18 órakor loretói litánia, 18:30-kor szentmise. A Szent László templomban 18:30-kor litánia, 19 órakor szentmise. Csényében, Bögötön és Rábasömjénben a szokásos napokon és időben lesz szentmise.

***