Kedvencek közé 2020. 4. 8. - Szerda, 07:00 - Névnapok: Dénes

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Látványos szakaszába ért a katolikus iskola bővítése

2018.11.11. 12:09

Egymilliárd forintos kormányzati támogatásnak köszönhetően új tornacsarnokkal és új tantermekkel bővül a Szent László Katolikus Általános Iskola. A hosszú előkészítő és háttérmunka után nyáron végre megindulhatott, őszre pedig látványos szakaszába ért az építkezés.

A 3 ezer négyzetméteres alapterületű új iskolai szárnyból a sportcsarnok csaknem ezer négyzetmétert foglal el. Emellett a háromszintes épületben lesz számítástechnikai, nyelvi és művészeti szaktanterem is. Az első szint betonozásával végeztek a szakemberek, a második szint elkészítésével is gyorsan haladnak. A sportcsarnokra pedig felkerült már a tető vázszerkezete - tájékoztatott Ördög Tibor intézményvezető.
Az új ebédlőt a központi épület mellett alakítják ki, szintén az új épületben. A beruházás részeként a régi épületben az alsó szint vizesblokkjait is felújítják, megoldják a csatornázást és a fűtési rendszer korszerűsítését is.
– Ha imáink meghallgattatnak és nem jön közbe újabb nehézség, akkor tartani lehet a jövő őszi befejezési határidőt – mondta az építkezés menetét elemezve Ördög Tibor. Hozzátette még, hogy külön köszöni a sárvári tankerület és a Gárdonyi iskola segítségét a gyerekek étkeztetésének átmeneti megoldásában.