Kedvencek közé 2020. 4. 10. - Péntek, 09:55 - Névnapok: Zsolt

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Megválasztották az új fürdőigazgatót

2019.12.09. 16:07

Rendkívüli ülést tartott a sárvári képviselő–testület november 28-án, ahol több személyi döntést is hoztak. Kinevezték a Sárvári Cseperedő Bölcsőde és a Sárvári Gyógyfürdő Kft. vezetőit, de napirendre kerül a városi piac működési rendje is.

A sárvári önkormányzat képviselő-testülete rendkívüli ülésen nevezte ki a Sárvári Gyógyfürdő Kft. új ügyvezető igazgatóját, miután a fürdőt irányító Vojtkó Tibor munkaszerződését megszüntették.
- Kántás Zoltán, aki eddig a Szombathelyi Fedett Uszoda és Termálfürdő igazgatója volt, kapott bizalmat a vezetésre, a jelen lévő valamennyi képviselő támogatta, ami nagyon fontos, hiszen a legfontosabb önkormányzati cégünkről van szó. A következő egy hónapban tájékozódni fog a fürdő ügyeiről, majd ezt követően közösen meghatározzuk a megoldandó feladatokat – mondta Kondora István polgármester.

Kondora István polgármester hozzátette, hogy az új fürdőigazgató egy fejlesztési tervet is készít, ennek érdekében már tájékozódott a Magyar Fejlesztési Ügynökségnél, hiszen a 2021 – 2027-ig terjedő uniós pénzügyi időszak egyik kiemelt témája lesz a meglévő fürdők háttérinfrastruktúrájának felújítása, további fejlesztése.

Kántás Zoltán a megválasztását követően köszönetet mondott Kondora István polgármesternek és a város képviselő – testületének, hogy bizalmat szavaztak neki. A mérnök – közgazdász végzettségű szakember december 1-jén meg is kezdte vezetői munkáját a Sárvárfürdő élén.

- Szakmai szempontból életem egyik legnagyobb kihívásaként tekintik erre a munkára. Decemberben szeretném teljes mértékben átlátni, és megismerni a fürdő működését, és szeretném azt a kollektívát illetve munkakörnyezetet kialakítani, amelyben a tulajdonosi körrel egyeztetett fejlesztési terveinket meg tudjuk valósítani – mondta Kántás Zoltán, a Sárvári Gyógyfürdő Kft. új ügyvezető igazgatója.

Az ülésen nevezték ki újabb öt évre Varga Istvánnét a Sárvári Cseperedő Bölcsőde intézményvezetőjének, módosították a Dr. Gecse – Kálózi Patrícia gyermekorvossal kötött feladat - ellátási szerződést, aki december 1-jén lépett munkába a Várkerület 17/a. szám alatt.

Módosították a piac működési rendjét is a képviselők. Az elmúlt másfél évben, a fürdővel szembeni betonozott területen, szinte korlátok nélkül tudott működni a piac, január 1-jétől azonban visszaköltözik régi – új helyére, az új sportcsarnok mellé, ahol a piac idejét, a helyhasználati díjakat, a klasszikus piaci rész és a bolhapiac egymás melletti működését is szabályozni kellett.
- A keleti oldalon, a csarnok aszfaltozott parkolóiban lesz a klasszikus piac, a nyugati oldalon kialakítandó mintegy 5 ezer négyzetméteres zúzalékos területen pedig az úgynevezett bolhapiac kap helyet. Az autóval érkező vendégek parkolása miatt majd forgalomszabályozásra is szükség lesz - mondta Kondora István.

Az ülésen elbírálták a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2020. évi fordulójára benyújtott pályázatokat is.