Kedvencek közé 2020. 6. 3. - Szerda, 09:53 - Névnapok: Klotild

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel.: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: hirlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Nemzetközi konferenciának adott otthont Sárvár

2019.03.14. 11:52

Nemzetközi konferenciát tartottak Sárváron a női vállalkozók támogatására. A két napos rendezvény 8 partnerország együttműködésével, több mint 40 fő részvételével került megrendezésre a Bassiana Hotelben.

Az eseményt Máhr Tivadar alpolgármester nyitotta meg, aki a Nemzetközi Nőnap alkalmából külön köszöntötte a konferencián résztvevő hölgyeket. Az alpolgármester kiemelte, Sárvár számára is fontos, hogy a nők érvényesülni tudjanak, és mind a családi, mind az üzleti életben sikeresek legyenek.
 
Az Első Nemzetközi Stakeholder Találkozót a Pannon Gazdasági Hálózat Egyesület szervezte a Women in Business projekt keretében. - A projekt az Európai Unió és Magyarország társfinanszírozásával valósul meg az INTERREG Duna Transznacionális Program keretein belül, célja a nők integrálása és segítése a vállalkozói szférában – tájékoztatott Keringer Klaudia projektmenedzser.
 
A konferencia előadásokkal, jó gyakorlatok bemutatásával kezdődött.
- Csupán pár évtizede jellemző, hogy a nők ugyanúgy részt vesznek az üzleti életben, mint a férfiak. Még mindig az tapasztalható, hogy kevés információval rendelkeznek a lehetőségeik kiaknázásához – fogalmazott Tóth Rita életvezetési és üzleti tanácsadó, az esemény egyik előadója. A szombathelyi coach hozzátette, küldetésének érzi, hogy segítsen a női vállalkozóknak.
 
A projekt partnerek egy tanulmányi úton is részt vettek, majd több sikeres helyi női vállalkozóval is megismerkedtek. A találkozón megvitatták a női vállalkozók helyzetét és egy közös koncepció kialakításán dolgoztak.