Kedvencek közé 2020. 4. 10. - Péntek, 10:42 - Névnapok: Zsolt

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Régi – új helyén ismét a piac

2020.01.06. 09:05

Két év után visszaköltözött eredeti helyére, a Nádasdy utcába a sárvári piac. Január 5-én már a Sárvár Aréna mellett várták vásárlóikat a kereskedők. A fagy közeli hőmérséklet és az év végi kiköltekezés miatt kevesebben voltak a piac „csendes avatásán”.

Az elmúlt két évben azt tapasztalták, hogy a vasárnapi használt-cikk piac meglehetősen kinőtte magát, és az aréna melletti parkoló kicsinek bizonyul az árusok fogadására. Ezért az épület nyugati oldalán kialakítottak egy új szilárd burkolatú részt.

- Az új szilárd burkolatú részt a lomis árucikkek kereskedői tudják használni. A piac iparos része és a vendéglátóegységek pedig a parkolóban, a keleti oldalon kaptak helyet. A piac zavartalan működéséhez minden infrastruktúra rendelkezésre áll – adott tájékoztatást Vámos Zoltán, a piacot üzemeltető Sárvári Sportfólió Kft. ügyvezetője.

– Az eredeti tervek között is szerepelt a piac, igaz, nem teljesen így, hanem azt hittük, hogy klasszikus helyén a mostani parkoló területén is elfér majd. Azonban úgy felfejlődött a bolhapiaci része, hogy változtattunk. Az arénaépület keleti oldalán maradt a termelői piac, a nyugati oldalon pedig a használtcikk-piac találta meg hosszú távra a helyét. Megadva a piacozás hangulatát, ami még ráadásul turisztikai látványosság is – nyilatkozta a piacot nyitáskor körbejáró Kondora István polgármester.

A piac működési ideje nem változott, vasárnaponként és hétfőnként a megszokott időtartamban lesz nyitva. Azon túli időben és a hét többi napján parkolóként funkcionál továbbra is.