Kedvencek közé 2020. 4. 2. - Csütörtök, 11:13 - Névnapok: Áron

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZLEMÉNYE a koronavírus miatti intézkedésekről

2020.02.26. 20:22

Magyarországon egyelőre nem azonosítottak koronavírus (2019-nCoV) okozta fertőzésben szenvedő beteget, de számos európai országban már megjelent. A Nemzeti Népegészségügyi Központ folyamatosan monitorozza a járványügyi helyzetet, és a követendő eljárásrend a hazai egészségügyi szolgáltatók és a népegészségügyi hatóságok részére kiadásra került.

A városvezetés minden szükséges intézkedést megtesz: folyamatos kapcsolatban van az illetékes szervekkel és hatóságokkal, az önkormányzati intézményeknek pedig elrendelte a szükséges vírusölő hatású kézfertőtlenítő-, tisztítószerek és védőmaszkok beszerzését, valamint az ügyfélterek felületfertőtlenítését.

Azokat a városlakókat, akik a vírusfertőzéssel érintett területeken jártak az elmúlt napokban, arra kérjük, hogy lehetőség szerint 14 napig ne menjenek közösségbe. Ha a vírus jeleit észlelik magukon illetve gyermekükön (magas láz, köhögés, orrváladékozás, fejfájás, levertség) hívják telefonon a háziorvosukat, illetve a házi gyermekorvosukat, de ne menjenek el az orvosi rendelőbe!

Továbbá kérjük a város lakóit, hogy a koronavírus okozta fertőzéssel érintett országokba csak halaszthatatlan esetben utazzanak! A szakértők szerint a járványt komolyan kell venni, de nincs ok a pánikra.
A szállásadókat arról tájékoztatjuk, hogy amennyiben a náluk elszállásolt személy a fertőzés tüneteit mutatja – Vas megye tisztifőorvosának tájékoztatása alapján – a szálláshely címe szerint illetékes háziorvost értesítsék telefonon, illetve ügyeleti időben az orvosi ügyeletet hívják. A beteg ne hagyja el a szálláshelyet! (A közlemény mellékleteként a háziorvosi körzetek és elérhetőségek megtalálhatóak a sarvarvaros.hu weboldalon.)

Minden aktuális hírt megosztunk a Sárvári Televízió Facebook-oldalon, valamint a város honlapján, a sarvarvaros.hu-n is. Ha a koronavírusos megbetegedésekkel kapcsolatosan bármilyen változás áll be, vagy új információ érkezik, azt a fenti felületeinken folyamatos tájékoztatást nyújtva azonnal közvetítjük a lakosságnak.

Az alábbi linken elérhető a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatója a koronavírus okozta járványról: 
konzuliszolgalat.kormany.hu/koronavirus

Az alábbi linken elérhető a Nemzeti Népegészségügyi Központ Járványügyi és Infekciókontroll Főosztályának folyamatosan frissülő tájékoztatása és hírei a koronavírus okozta járványról.
www.nnk.gov.hu/index.php/lakossagi-tajekoztatok/koronavirus

Ezen kívül a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) ingyenesen hívható zöldszámokat hozott létre a koronavírussal kapcsolatos lakossági megkeresések gyors és szakszerű megválaszolása érdekében.

06-80-277-455
06-80-277-456

A lakossági információs vonalak a hét minden napján 24 órában elérhetők.

Sárvár, 2020. február 26.

                                                              Kondora István
                                                    Sárvár város polgármestere