Kedvencek közé 2020. 4. 7. - Kedd, 21:28 - Névnapok: Herman

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Sebességcsökkentő küszöbök lesznek az Ungvár utcában

2020.02.07. 10:31

Kondora István polgármester, Szabó Zoltán társadalmi megbízatású alpolgármester és Klimits István, az 1-es számú választókerület önkormányzati képviselője tartott lakossági fórumot január 30-án a Bocskai utcai Óvodában.

A fórum témája az Ungvár utca közlekedési rendjének változása volt, hiszen a képviselő – testület a januári ülésen szavazta meg, hogy három sebességcsökkentő küszöb építésével próbálja tovább lassítani itt a forgalmat.
Szabó Zoltán elmondta, hogy problémát okoz az Ungvár utcában élőknek az ipari park közelsége, a gondjaikon az önkormányzat az ipari terület tulajdonosaival együtt több fejlesztéssel igyekezett enyhíteni az elmúlt években. Bővítették az ipari park parkolóját, az Ungvár utca közvilágítását két ütemben fejlesztették, 30-as táblák kihelyezésével lassítják a forgalmat a lakók kérésére, akik ebben az ügyben aláírást is gyűjtöttek.
A sebességcsökkentő táblák önmagukban nem hoztak hatékony eredményt az átmenő forgalom lassítására, ezért újabb megoldásokat kellett keresni.
– Sebességcsökkentő küszöbök kiépítésétől várunk további forgalomlassulást az Ungvár utcában, az eredeti terveinkhez képest nem három, hanem öt „fekvőrendőr” kerül kihelyezésre a lakossági fórumon elhangzottak eredményeképpen – mondta el Szabó Zoltán társadalmi megbízatású alpolgármester.