Kedvencek közé 2020. 6. 4. - Csütörtök, 12:17 - Névnapok: Bulcsú

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel.: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: hirlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Tájékoztató idegenforgalmi adóval kapcsolatban

2020.04.29. 08:40

Az alábbiakban szeretnénk Önöket tájékoztatni az idegenforgalmi adóval kapcsolatos változásokról.

A Kormány a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak mérséklése érdekében adózási könnyítésekről döntött. Ennek keretében a szálláshely-szolgáltatókat segítve az idegenforgalmi adó 2020. április 26-tól felfüggesztésre került.

Ezért a 2020. április 26-től 2020. december 31-ig terjedő időszakban a szálláshelyen vendégéjszakát eltöltő vendégtől a szálláshely-szolgáltatónak az idegenforgalmi adót nem kell beszednie, a megállapított, de be nem szedett adót azonban be kell vallania. Nem kell bevallani a megállapított adót, ha annak összege nulla.

A szálláshelyen vendégéjszakát eltöltő vendégekről az analitikus nyilvántartásokat azonban továbbra is vezetni kell.

Az idegenforgalmi adóról szóló adóbevallást továbbra is havi rendszerességgel be kell nyújtania az önkormányzati adóhatósághoz.


Az Önkormányzat a sárvári szálláshelyek által benyújtott adóbevallásokban feltüntetett adónak megfelelő összegű vissza nem térítendő költségvetési támogatásra lesz jogosult. Annak érdekében, hogy a járvány okozta gazdasági nehézségek ellenére a jövőben is közösen tudjunk tenni a vendégváró Sárvárért, tisztelettel kérjük, hogy az idegenforgalmi adó bevallásának helyes kitöltésére és határidőben való benyújtására a jövőben is szíveskedjen kiemelt figyelmet fordítani, ami közös érdekünk.

Az idegenforgalmi adóbevallással kapcsolatos esetleges kérdésével kérjük, forduljon bizalommal a Hatósági Irodához az alábbi elérhetőségeken. Telefonszám: 95/523187, e-mail cím:
hatosag@sarvar.hu.
 
Sárvári Közös Önkormányzati Hivatal
Hatósági Iroda