Kedvencek közé 2020. 6. 4. - Csütörtök, 14:04 - Névnapok: Bulcsú

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel.: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: hirlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Tantárgycsoportos oktatás a Gárdonyi vonzereje

2020.04.29. 09:20

Elkezdődött a 2020/2021-es tanévre a leendő első osztályosok beíratásának második szakasza, amely május 15-ig tart – tudtuk meg Németh Ernő igazgatótól. A Sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskolába a veszélyhelyzet miatt elrendelt online beíratás mellet lehetőség van a leendő első osztályosok személyes beíratására is.

A Gárdonyi iskola 20 osztályába 443 tanuló jár, folyamatosan növekszik az iskola tanulói létszáma, amely Németh Ernő igazgató szerint a jól felkészült pedagógusok mellett az iskola jó közösségének is köszönhető.

- A körzetünkben lakó tanulókat automatikusan felvesszük, a körzetünkön kívülről hozzánk iratkozó gyermekeket online vagy személyesen írathatják be a szülők iskolánkba. A körzetes tanulók esetében egy megerősítő szándéknyilatkozatot kell a szülőknek felénk eljuttatniuk. A beiratkozáshoz szükséges dokumentumokat fel lehet tölteni az KRÉTA rendszer e-Ügyintézési felületén, vagy személyesen is átadható nekünk szeptember első hetében – mondta el Németh Ernő igazgató.

A Gárdonyi iskolában két első osztály indítását tervezik összeszokott tanítónő párokkal, akik nagy szeretettel várják a leendő kis elsősöket az intézménybe.

- Tantárgycsoportos oktatásban tanítunk, ez az egyik nagy vonzereje a Gárdonyinak. Ez a régi iskolaotthonos rendszer továbbfejlesztett változata, ami azt jelenti, hogy a tanulók 8-tól 16 óráig tartózkodnak az intézményünkben. Nem kell hazavinni a tankönyveket, hanem itt felkészülnek a másnapi tanításra a gyerekek. Persze, aki szeretne otthon is gyakorolni, az hazaviheti a könyveit. Mi hagyományosan tehetséggondozással és nyelvi tagozattal foglalkozunk, már az első osztályban három órában tanulhatják az angol nyelvet a diákok, kínálunk még Sakkpalota Programot és informatikát is. A következő tanévben vezetjük be az új Nemzeti Alaptantervet az első és az ötödik évfolyamban. Ez annyi változást hoz, hogy eggyel több magyar óra lesz első osztályban, így heti nyolc órában tudunk magyart tanítani, ami nagyon fontos az írni–olvasni tanuló kicsiknek – összegezte az információkat Németh Ernő.

A Sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskola esetében az online beiratkozás mellett a jelentkezések személyes benyújtására naponta 8-16 óráig van lehetőség. Ehhez előzetesen telefonon időpontot kell kérni a 95/320-008-as telefonszámon. A leendő első osztályosok beíratásával kapcsolatban további információ a http://gardonyisarvar.fw.hu weboldalon olvasható.