Kedvencek közé 2020. 10. 31. - Szombat, 05:17 - Névnapok: Farkas

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel.: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: hirlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Újraindul a sportélet a Sárvár Arénában

2020.05.11. 11:43

A koronavírus–járvány miatti hosszú kényszerpihenőt követően, ugyan jelentős korlátozásokkal és szigorú feltételek mellett, de újra nyitnak a Sárvár Aréna bizonyos szolgáltatásai.

Az újrakezdést lehetővé tevő kormányrendelet értelmében a sportegyesület által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel megengedett. Ezzel összhangban egyeztetést tartottak a Sárvár Arénában működő sportszervezetek. Az egyeztetés eredményéről Vámos Zoltán adott tájékoztatást, aki szólt a városi piac működéséről is.

Az arénában a zumba és a fitt órák valamint a shotokan karate edzések újra látogathatóak bizonyos korlátozásokkal.

Az épületbe kizárólag a sportolók léphetnek be érintésmentes testhőmérséklet ellenőrzést követően. Valamennyi foglalkozás az 1500 m2-es küzdőtéren kerül megrendezésre, egy foglalkozáson egy időben maximum 10 ember edzhet együtt, a megfelelő védőtávolság betartásával. Az edzők vállalták, hogy kontaktusmentes edzéseket tartanak. A küzdőtér megközelítése kizárólag a főbejáraton keresztül lehetséges. Az aréna öltözőit továbbra is zárva tartják, ezért kérnek mindenkit, hogy sportruházatban érkezzen, és hozzon magával váltócipőt, mert kötelező a használata.

- Amennyiben valaki betegség jeleit észleli magán, kérjük ne vegyen részt a foglalkozásokon. Az aréna főbejáratánál elhelyezett érintésmentes fertőtlenítő adagolókat mindenki szabadon használhatja. Az épületet a foglalkozások között folyamatosan fertőtlenítjük. Megkérünk minden sportolót, hogy működjenek együtt kollégáinkkal a saját és társaik egészségének megőrzése érdekében – húzta alá Vámos Zoltán.

A Sárvár Aréna fallabda foglalkozásai is újra indultak, a pályák azonban szigorú szabályok betartásával vehetők igénybe, így az épületbe ennél a sportágnál is kizárólag a sportolók léphetnek be - érintésmentes testhőmérséklet ellenőrzést követően - a sportolói bejáratnál kialakított belépési ponton.

A pályák öltözőit ebben az esetben is még zárva tartják, ezért sportruházatban kell már érkezni, és természetesen a fallabdához is szükséges váltócipő.

- Az órára érkezőknek az épület előtt kell várakozniuk, a sportolói bejárat külső, fedett részén, amig az előző óra részvevői el nem hagyják az arénát. A pályáknál elhelyezett fertőtlenítő géleket mindenki szabadon használhatja. A pályákat az órák között folyamatosan fertőtlenítjük, napi kétszer ózongenerátoros fertőtlenítést végzünk. Megkérünk minden sportolót, hogy működjenek együtt kollégáinkkal a saját és társaik egészségének megőrzése érdekében – szólt az ügyvezető, aki hozzátette, a korlátozott nyitás tapasztalatait folyamatosan értékelik, és nyomatékosan kérnek mindenkit, hogy tartsa be az előírásokat.

A húsvét előtti hétvégén nyitott meg a Sárvár Aréna mellett az élelmiszerpiac a minisztériumi ajánlás alapján, és a városvezetéssel egyeztetve. Vasárnap és hétfőn is nyitva tart a sárvári piac, de továbbra is érvényes az a szabályozás, amely szerint 9 és 12 óra között csak a 65 éven felüliek vehetnek részt a piacon.
- Nagyon nagy népszerűsége van a piacnak még úgyis, hogy első időszakban csak élelmiszereket lehetett árusítani, később a palántások és virágosok is jöhettek már, hétről hétre igyekszünk enyhíteni a szabályozáson, és fokozatosan engedjük be az iparcikkeket árusítókat is a vasárnapi és a hétfői piacra – tudtuk meg Vámos Zoltántól.

Május hónapban a sárvári használtcikk piac még nem nyit ki. Ez alatt az időszak alatt kialakítják azt a feltételrendszert, amely alapján a nyár folyamán már biztonságosan üzemelhet a sárváriak és a környékbeliek által kedvelt lomis piac.