Kedvencek közé 2020. 6. 3. - Szerda, 10:00 - Névnapok: Klotild

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel.: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: hirlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Ütemezetten haladnak az út- és járdafelújítások Sárváron

2019.06.03. 17:49

A Jókai utca útburkolatának felújítása után újabb aszfaltozási munkálatok kezdődtek Sárváron. Ezúttal a bölcsőde mellett dolgoznak a munkagépek, a Petőfi-lakótelep környezete újulhat meg.

Megkezdődött a Petőfi utca 30-36. számú házak előtt és között a szilárd burkolat kialakítása. A kivitelezést közbeszerzési eljárás keretében az Ép-Út 2000 Kft. nyerte el, a munkavégzés során megvalósul a garázsbejáratok rendezése és a parkolóhelyek kialakítása.

A kivitelezésről, melynek bruttó költsége közel 15 millió forint, Kampel Oszkár, a Gazdasági, Városfejlesztési és Közbeszerzési Bizottság elnöke, a körzet önkormányzati képviselője és Kondora István polgármester adott tájékoztatást.

- A tudatos városfejlesztésnek köszönhetően egyre inkább fejlődik a Petőfi-lakótelep környezete – hangoztatta Kampel Oszkár, megemlítve olyan korábbi fejlesztéseket, mint az óvoda és a bölcsőde korszerűsítése, az intézmények körüli járda felújítása, a Petőfi utca 25. mögötti parkoló és járda megújulása.
A körzet önkormányzati képviselője azt is leszögezte, a teendők ezzel nem érnek véget, kitűzésre kerültek további elvégzendő feladatok.

Kondora István polgármester megerősítette, az önkormányzat igyekszik a városban felmerülő problémákat felmérni, és lépésenként megoldani.
- Sárvárnak nagyon sok mikrokörzete van. Hogyha egy-egy területen olyan probléma alakul ki, amely zavarja a lakókat, akkor azokat rangsoroljuk, és megpróbáljuk orvosolni – fogalmazott, hozzátéve, az utak és a járdák javítása állandó feladat, amit ütemezetten lehet elvégezni.

A város az idei évben több mint 55 millió forintot költ járdafelújításra. Ebből az összegből a Petőfi utca mellett a Damjanich utca páros oldala, a Székely utca páros oldala, valamint az Alkotmány utca egy szakasza készült, illetve készülhet el.

Az útfelújítások is folytatódnak, a Jókai utca után a Katalin utca útburkolata újulhat meg terramixes technológiával, mintegy 33 millió forintból. Emellett a Dévai Bíró Mátyás és az Erdély utcákban a csapadékvíz-elvezetés korszerűsödik.